Κατρακύλα του Περιφερειακού Συμβουλίου με χαρακτηρισμούς “πουλημένοι” και “καθίκια” - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Κατρακύλα του Περιφερειακού Συμβουλίου με χαρακτηρισμούς “πουλημένοι” και “καθίκια”

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ


ΚΗ ΑΡΧΗ 
Στο χειρότερο επίπεδο κατρακύλησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, στο οποίο ακούστηκε, σύμφωνα με τους συμβούλους της παράταξης Τατούλη, ο χαρακτηρισμός “καθίκια” εναντίον τους. Προηγήθηκε μια άνευ προηγουμένου κατάσταση, όταν η παράταξη της περιφερειακής αρχής δεν πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε στη ψηφοφορία για τη σύσταση νέου αναπτυξιακού οργανισμού και επιχείρησε να πραγματοποιήσει δεύτερη με ευνοϊκότερους όρους…

Συγκεκριμένα στην ψηφοφορία για τη σύσταση του αναπτυξιακού οργανισμού η περιφερειακή αρχή δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη ενισχυμένη πλειοψηφία. Στην ψηφοφορία μπήκε η δική της πρόταση για τη σύσταση του αναπτυξιακού οργανισμού και μια κοινή πρόταση των παρατάξεων Γόντικα, Πετράκου και Κάτσαρη. Η παράταξη Τατούλη ψήφισε κατά, η παράταση Δέδε απείχε, η παράταξη Μπουντρούκα ψήφισε λευκό, όπως και η Δήμητρα Λυμπεροπούλου, ενώ η παράταξη της Χρυσής Αυγής ψήφισε την πρόταση της περιφερειακής αρχής. Πήρε μεν πλειοψηφία η εισήγηση της περιφερειακής αρχής, όχι όμως την ενισχυμένη που απαιτεί η νομοθεσία. Μάλιστα ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Μανώλης Σκαντζός, είπε ότι η εισήγηση απορρίφθηκε. Αμέσως μετά όμως πήρε το λόγο ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, που ζήτησε να γίνει και νέα ψηφοφορία, υποστηρίζοντας ότι στην πρώτη ψηφοφορία οι προς αντιπαράθεση προτάσεις ήταν πάνω από δύο οπότε στη δεύτερη θα μπουν οι δύο. Ο πρόεδρος του Σώματος αποφάσισε τότε ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης και μετά από λίγο η διαδικασία συνεχίστηκε με την απόπειρα διενέργειας δεύτερης ψηφοφορίας, όπως υπέδειξε ο περιφερειάρχης. 

Οι αντιδράσεις ωστόσο των συμβούλων της παράταξης Τατούλη ήταν εντονότατες,  ουσιαστικά δεν επέτρεψαν να προχωρήσει η δεύτερη ψηφορίας. Μάλιστα ο Βαγγέλης Γιαννακούρας είπε ότι υπάρχουν “πουλημένοι” που θα αλλάξουν τη ψήφο τους στη δεύτερη ψηφοφορία, ενώ η Ντίνα Νικολάκου μίλησε για “πραξικόπημα”. 

Ο πρόεδρος του Σώματος μπροστά στο χαμό που γινόταν αποφάσισε νέα διακοπή, ενώ όταν η διαδικασία ξαναξεκίνησε άργησε να ξεκινήσει και η αναμετάδοση που γίνεται για το κοινό. Όμως όταν ξεκίνησε το video οι σύμβουλοι της παράταξης Τατούλη ζητούσαν να αποκαλυφθεί ποιος είναι αυτός που εκστόμισε τη βρισιά “καθίκια”. Ο πρόεδρος απαντά ότι άκουσε μόνο τη λέξη “πουλημένοι” και όχι άλλη αλλά οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης επέμεναν. Το κλίμα ήταν τέτοιο που δεν επέτρεπε προφανώς να συνεχιστεί η συνεδρίαση και αμέσως ο πρόεδρος του Σώματος αποφάσισε την ολοκλήρωσή της. 

Στ.Μ. kalamatajournal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages