Παγωμάρα στην αγορά και τζίρος στο μηδέν στην Τριφυλία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Παγωμάρα στην αγορά και τζίρος στο μηδέν στην Τριφυλία


Προβληματισμένοι εμφανίζονται οι έμποροι, που βλέπουν ότι οι μέρες περνούν και το δώρο ξοδεύεται στις απολύτως απαραίτητες υποχρεώσεις. Yποτονική ήταν η αγορά το Σαββατοκύριακο με ανοιχτά μαγαζιά ενώ ανοιχτά θα είναι και την Κυριακή 27/12 όπου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.
 Το αγοραστικό ενδιαφέρον προς το παρόν περιορίζεται σε είδη ένδυσης και υπόδυσης και στα είδη δώρων, αλλά με πολύ φειδώ... όπως ομολογούν οι έμποροι, βλέποντας ότι “το ταμείο παραμένει ακόμη μείον”. Οι προσδοκίες ωστόσο παραμένουν ειδικά για το επόμενο δεκαήμερο. Την Παραμονή των Χριστουγέννων, Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου, η εμπορική αγορά θα λειτουργήσει από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, ενώ το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. 
Την παραμονή εξάλλου της Πρωτοχρονιάς η αγορά θα είναι ανοιχτή από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, ενώ τη δεύτερη μέρα της Πρωτοχρονιάς τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Το αίτημα φορέων για λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου έχει απορριφθεί σε επίπεδο ΕΣΕΕ.
Επάρκεια αγαθών υπάρχει στα κρεοπωλεία με τοπικά προιόντα συστήνοντας όπως επισημαίνει ο κ. Ηλίας Ζουρτσάνος να προτιμά το κοινό τις τοπικές επιχειρήσεις για να στηριχθεί ο τόπος και επομένως η τοπική οικονομία.
 Αυτό που ωστόσο έχει κάνει αίσθηση και καταδεικνύει την οικονομική στενότητα είναι το γεγονός ότι πολλοί καταναλωτές -περιμένοντας τις εκπτώσεις- κάνουν από τώρα παζάρια, αναζητώντας πιο προσιτές τιμές, ενώ δεν λείπουν και τα καταστήματα που σε ορισμένα είδη κάνουν προσφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages