Χριστούγεννα με τοπικά lockdown και μαζικά rapid test - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Χριστούγεννα με τοπικά lockdown και μαζικά rapid test


ΛΙΓΟ πριν τα Χριστούγεννα και έξι εβδομάδες μετά την επιβολή καθολικού lockdown στη χώρα ο κοροναϊός συνεχίζει να «δείχνει τα δόντια του».

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου έκρουσε χθες τον κώδωνα του κινδύνου εν όψει πιθανής χαλάρωσης και συνωστισμού στις γιορτές.

«Είναι πολύ εύκολο να αυξηθούν τα κρούσματα αν χαλαρώσουμε στις γιορτές» είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαευαγγέλου.

«Με μια μικρή χαλάρωση στις γιορτές είναι πολύ εύκολο να δούμε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων» είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, οι ειδικοί προειδοποιούν για τον ιδιαίτερα υψηλό αριθμό των ενεργών κρουσμάτων δεδομένης της συνεχιζόμενης πίεσης στο σύστημα υγείας, ενώ την ίδια στιγμή σχεδόν σε καθημερινή βάση η χώρα μας θρηνεί περίπου 100 νεκρούς.

Όλα αυτά, τι στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται ήδη σε καθεστώς ήπιου lockdown για 6 ολόκληρες εβδομάδες και η κυβέρνηση αναγκάζεται να επιβάλλει «σκληρό» lockdown σε περιοχές, στις οποίες παρατηρείται μεγάλη έξαρση του φονικού ιού. Αυτές οι περιοχές είναι -μέχρι στιγμής- ο Ασπρόπυργος, η Ελευσίνα, η Μάνδρα και η Κοζάνη, με την κυβέρνηση να έχει αφήσει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν περισσότερες περιοχές, ειδικά εφόσον παρατηρηθούν φαινόμενα χαλάρωσης τις γιορτινές μέρες.

Η εφαρμογή «σκληρών« τοπικών lockdown, με επιπλέον μέτρα τύπου Δυτικής Αττικής και Κοζάνης αποτελεί ένα καθοριστικό «εργαλείο» στα χέρια της κυβέρνησης, ώστε να περιορίσει τη διασπορά σε περιοχές που, όπως αποδεικνύεται από τον αριθμό των νέων κρουσμάτων και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, δεν δείχνουν να προσαρμόζονται επαρκώς στη νέα πραγματικότητα.

Το αμέσως επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανακοινώσεις για πιο «σκληρό» lockdown και σε άλλες περιοχές.

Η επέκταση των μέτρων του lockdown σε τοπικό επίπεδο δεν αποτελεί το μοναδικό «εργαλείο» της κυβέρνησης στον «πόλεμο» κατά της πανδημίας και της διασποράς του νέου κοροναϊού.

Η μαζική πραγματοποίηση rapid test σε τυχαία «κομμάτια» του πληθυσμού έρχεται να προστεθεί στη «φαρέτρα» των ειδικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages