Επιχείρηση... Ρεβεγιόν: Στον δρόμο χιλιάδες αστυνομικοί τα Χριστούγεννα, μπλόκα παντού - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Επιχείρηση... Ρεβεγιόν: Στον δρόμο χιλιάδες αστυνομικοί τα Χριστούγεννα, μπλόκα παντού


Σε επιφυλακή για τα επόμενα τουλάχιστον δυο εικοσιτετράωρα, δηλαδή για την παραμονη αλλά και ανήμερα τα Χριστούγεννα μπαίνει ολόκληρη η Ελληνική Αστυνομία, με το σύνολο των δυνάμεων να αναλαμβάνει να τηρηθούν τα μέτρα κατά του κορονοϊού, στην προσπάθεια που γίνεται να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης. 
Όπως μετέδωσε το Mega, 5.000 ένστολοι θα βρίσκονται στους δρόμους του λεκανοπέδιου με τα χριστουγεννιάτικα οικογενειακά τραπέζια να έχουν μετατραπεί σε... πονοκέφαλο για τις αρχές. Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στην προσπάθεια να ελεγχθούν οι μετακινήσεις των πολίτων κατά τη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν, βάρος που θα πέσει στα σταθερά μπλόκα της Τροχαίας.
 Από τις 22:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί όπου ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας θα βρίσκονται στη Λεωφόρο Κηφισιάς, στη Λεωφόρο Μεσογείων, στη Βασιλίσσης Αμαλίας και στην Λεωφόρο Ποσειδώνος. 
Πέρα από τα μπλόκα, περιπολίες με μηχανές και περιπολικά θα επιτηρούν την κυκλοφορία σε όλους του δρόμους. Στη Δυτική Αττική όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο θα υπάρχει αυξημένη παρουσία της Αστυνομίας. Ιεροί ναοί, πλατείες και σταθμοί μετρό θα βρίσκονται σε κλοιό, ενώ αναμένεται να χρησιμοποιηθεί όπου κριθεί απαραίτητο ακόμη και το drone για να ελέγχει την κίνηση σε ολόκληρες γειτονιές. Στο τραπέζι των συσκέψεων εξετάστηκε σοβαρά το σενάριο πολίτες να προσπαθήσουν να φύγουν από την Αθήνα με υπεραστικά λεωφορεία. Οι αρμόδιες αρχές τονίζουν πως η τήρηση η όχι των μέτρων τις ημέρες των Χριστουγέννων θα κρίνουν εάν παρθούν νέα πιο αυστηρά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. 
Οι καταγγελίες και τα... πρόστιμα Σύμφωνα με το Mega οι σημερινές εικόνες συνωστισμού προκαλούν μεγάλο προβληματισμό στην αστυνομία εντείνοντας την ανησυχία. Παράλληλα, ωστόσο, όσον αφορά στα ρεβεγιόν, υπενθυμίζεται ότι αν γίνει κάποια καταγγελία για παράδειγμα από γείτονα, η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να πάει να κάνει έλεγχο ωστόσο δεν μπορεί να μπει στο σπίτι, ούτε και οι πολίτες ειναι υποχρεωμένοι να ανοίξουν. Η αστυνομία μπορεί να μπει μόνο στην περίπτωση που πάρει το πράσινο φως από τον εισαγγελέα. Σε αυτή την περίπτωση προβέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη αλλά και αυτόφωρο. Παράλληλα προβλέπεται 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση στους καλεσμένους, και άλλα 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας σε περίπτωση που δεν τηρούνται τα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages