Με διπλάσια ενίσχυση η νέα πρόσκληση για τους Νέους Αγρότες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Με διπλάσια ενίσχυση η νέα πρόσκληση για τους Νέους Αγρότες

 Στην προκήρυξη νέας πρόσκλησης, στο πλαίσιο του Υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» έχει αποφασίσει το ΥΠΑΑΤ να προχωρήσει


κατά τη μεταβατική ΚΑΠ, δηλαδή κατά τη
διετία 2021-2022, αλλά διαφοροποιημένη σε σχέση με την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, καθώς αναμένεται να ενεργοποιηθεί με αυξημένο ποσό ενίσχυσης ανά δικαιούχο, παράλληλα όμως με περισσότερες και αυστηρότερες δεσμεύσεις.

Όλα αυτά, σε μια περίοδο που έχουν διακοπεί εδώ και μήνες τα προγράμματα κατάρτισης των δικαιούχων του μέτρου λόγω κορωνοϊού, αναμένεται ακόμη η καταβολή της β΄ δόσης και τα μηνύματα σχετικά με την παραμονή των νέων στον αγροτικό τομέα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, 2007-2013, στην Ελλάδα, περίπου το 40% των δικαιούχων του Μέτρου 1.1.2 «Νέοι Γεωργοί» απεντάχθηκαν από το πρόγραμμα και κατά συνέπεια εγκατέλειψαν την προσπάθεια δραστηριοποίησής τους στον πρωτογενή τομέα. Για την τρέχουσα περίοδο, ακόμη οι υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ δεν έχουν εικόνα και, όπως εξηγούν στην «ΥΧ», τα συμπεράσματα θα προκύψουν όταν έλθει η ώρα να καταβληθεί η β’ δόση του υπομέτρου.
Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο ουκ ολίγοι νέοι αγρότες έχουν επισημάνει με μηνύματά τους στην
«ΥΧ». Από την πλατεία Βάθη μάς ενημερώνουν, πάντως, ότι οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν, όταν θα είναι έτοιμη η ειδική πλατφόρμα του ΠΣΚΕ, ενώ αναμένουν το πράσινο φως από την Κομισιόν, προκειμένου να συνεχιστούν τα σεμινάρια κατάρτισης των δικαιούχων με τηλεκατάρτιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages