Χριστουγεννιάτικο τραπέζι για 277 οικογένειες στην ΤΡΙΦΥΛΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι για 277 οικογένειες στην ΤΡΙΦΥΛΙΑ


Το γιορτινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα εξασφαλίσει ο Δήμος Τριφυλίας σε 277 οικογένειες που έχουν ανάγκη βοήθειας, όπως κάθε χρόνο τις ημέρες αυτές. Σχετική ομόφωνη απόφαση πάρθηκε από τον Κοινωνικό Φορέα του δήμου, στην οποία τονίζεται ότι το Τμήμα Αλληλεγγύης της Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ. σε συνεργασία με το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του δήμου στο πλ
αίσιο της κοινωνικής πολιτικής και ευθύνης του, τις εορταστικές ημέρες θα προβεί σε διανομή τροφίμων για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων /Πρωτοχρονιάς σε 277 οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, που έχουν ανάγκη κοινωνικής προστασίας. 
Η διανομή θα γίνει με όλα τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή συνωστισμού και την ανάγκη περιορισμού της διάδοσης και διασποράς του κορονοϊού. Το πακέτο αγάπης και αλληλεγγύης θα περιέχει: κοτόπουλο, λουκάνικο, μακαρόνια, μυζήθρα και φέτα, τα οποία θα προμηθευτεί ο δήμος. Ο Τομέας Αλληλεγγύης της Κοινωνικής Επιχείρησης θα γεμίσει το πακέτο με τοματοχυμό, τομάτες, μήλα, κρασί και βασιλόπιτα. 
Επίσης θα προμηθευτεί τα κουτιά συσκευασίας των ειδών διανομής. Η ποσότητα των προσφερόμενων ειδών καθορίζεται από τον αριθμό των μελών ανά οικογένεια. Οι δικαιούχοι θα συμπεριλαμβάνονται στις επικαιροποιημένες καταστάσεις δικαιούχων ΚΕΑ/ΤΕΒΑ. Αν δεν διανεμηθούν όλα τα είδη στο σύνολο της ποσότητάς τους, θα διανεμηθούν και σε οικογένειες με λιγότερα μέλη. Στις τελευταίες επικαιροποιημένες καταστάσεις ΤΕΒΑ, στις οποίες εξασφαλίζονται τα εισοδηματικά κριτήρια ακραίας φτώχειας φέρονται γραμμένες 227 οικογένειες με 3 και άνω μέλη. Θα επιλεγούν και 50 οικογένειες με χαμηλό εισόδημα από 1 έως 2 μέλη, μη δικαιούχοι του ΚΕΑ/ΤΕΒΑ με την προσκόμιση δικαιολογητικών ή αν δεν καλυφθεί ο αριθμός των ωφελουμένων της δράσης θα επιλεγεί από τους δικαιούχους του ΚΕΑ/ΤΕΒΑ από την κατηγορία των οικογενειών με λιγότερα από 3 μέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages