Ο ΠΡΩΤΟΣ των πρώτων από τα Φιλιατρά που συγκέντρωσε 19.180 μόρια και αρίστευσε - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Ο ΠΡΩΤΟΣ των πρώτων από τα Φιλιατρά που συγκέντρωσε 19.180 μόρια και αρίστευσε

 


Ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου του, να περάσει στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ήρθε σήμερα, μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελληνίων Εξετάσεων ο μαθητής του ΓΕΛ Φιλιατρών, Γιάννης Ντούνος. Ο μαθητής κατάφερε να συγκεντρώσει 19.180 μόρια και συγκαταλέγεται στους φετινούς αριστούχους των Πανελλαδικών.

«Έγραψα 20 στη Φυσική και 19,6 στη Χημεία. Στα Μαθηματικά μπήκαν δύο βαθμολογητές, ο ένας με βαθμολόγησε με 98 στα 100, που μεταφράζεται με 19,6 και ο άλλος με 90 στα 100, που είναι 18 στα 20, οπότε ο μέσος όρος που βγήκε ήταν 18,8. Στην Έκθεση, που είναι το πιο αμφιλεγόμενο μάθημα, έγραψα 17,7», είπε στις πρώτες του δηλώσεις στο star.gr.

Όλα όσα είπε ο αριστούχος από τα Φιλιατρά, Γιάννης Ντούνος

Ο αριστούχος από τα Φιλιατρά, Γιάννης Ντούνος, επιθυμεί να περάσει στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Όπως πρόσθεσε, από μικρή ηλικία, του άρεσαν η Φυσική και τα Μαθηματικά.

«Η σχολή στην οποία θέλω να περάσω συνδυάζει τη Φυσική, τα Μαθηματικά και την Τεχνολογία, που είναι η εφαρμογή των Θετικών Επιστημών. Θεωρώ ότι εκεί βρίσκεται το μέλλον, στην Τεχνητή νοημοσύνη, στους αυτοματισμούς, στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, στην ενέργεια».

«Πάτησα το γκάζι στην Γ’ Λυκείου»

Ο νεαρός αριστούχος, είναι το μεγαλύτερο παιδί, μιας υπέρ- πολύτεκνης οικογένειας. Ερωτώμενος για το πόσο δύσκολο ήταν να συγκεντρώσει μια τόσο υψηλή βαθμολογία, είπε: 

«Το δύσκολο είναι μία σχετική έννοια. Εγώ διάβαζα καθόλη τη διάρκεια της μαθητικής μου ζωής, αλλά τη μεγάλη προσπάθεια την ξεκίνησα από την Α’ Λυκείου και στην Γ’ όπου ήταν η τελική ευθεία, πάτησα το γκάζι, μέχρι σήμερα που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages