ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ημερίδα για την καλλιέργεια του αβοκάντο στα Φιλιατρά - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ημερίδα για την καλλιέργεια του αβοκάντο στα Φιλιατρά


Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι παραγωγοί της Μεσσηνίας την ημερίδα “Αβοκάντο – μια καλλιέργεια που διαρκώς επεκτείνεται» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 στο πάρκο Βλαχέρνας στα Φιλιατρά.

Δείτε το βίντεο:

Ο διευθυντής του Ιστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου Χανίων Δρ. Γιώργος Ψαρράς και η ερευνήτρια Δρ. Θηρεσία – Τερέζα Τζατζάνη παρουσιάσαν τα νέα δεδομένα σχετικά με την καλλιέργεια του αβοκάντο στην Ελλάδα, αναφερόμενοι και στο 5 ετές πειραματικό πρόγραμμα που συμπεριλαμβάνει παραγωγούς της Μεσσηνίας και υλοποιείται μέσω προγραμματικής σύμβασης με τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, με τη συμμετοχή των ΔΑΟΚ Λακωνίας, Μεσσηνίας και Τριφυλίας. Την ημερίδα συντόνισε ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Πελοποννήσου, Στάθης Αναστασόπουλος, η διευθύντρια της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας Έφη Γεωργακοπούλου και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, Άγγελος Κοροβίλας.

 

 

Πηγή: eforigi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages