ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ-"Δεν κατηγορώ εκείνους που επιζητούν επέκταση της εξουσία τους. Κατηγορώ εκείνους που είναι πρόθυμοι να υποταχτούν" - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ-"Δεν κατηγορώ εκείνους που επιζητούν επέκταση της εξουσία τους. Κατηγορώ εκείνους που είναι πρόθυμοι να υποταχτούν"

 “οὐ τοῖς ἄρχειν βουλομένοις μέμφομαι, ἀλλὰ τοῖς ὑπακ


ούειν ἑτοιμοτέροις οὖσιν”

Ερμοκράτης, Θουκιδίδου Ιστορίαι [4.61.5]

Άρθρο

Δημήτρη Συμεωνίδη JP

Δημοσιογράφος/Ανταποκριτής

Ε.Σ.Ε.Μ.Ε.( Ένωση Συντακτών Ευρωπαϊκών Μέσων Ενημέρωσης)

Δημήτρης Συμεωνίδης JP

Σύδνεϋ Αυστραλία

Ο μέγας Θουκυδίδης διδάσκει και για το δημογραφικό μας πρόβλημα… |  History-point.gr

Απόδοση  από τον Άγγελο Βλάχο

[4.61.5] Δικαιολογούνται, φυσικά, οι Αθηναίοι να έχουν κατακτητικές προθέσεις και να καταστρώνουν σχέδια. Δεν κατηγορώ εκείνους που επιζητούν να επεκτείνουν την εξουσία τους. Κατηγορώ εκείνους που είναι πρόθυμοι να υποταχτούν. Είναι στην φύση του ανθρώπου να θέλει να εξουσιάζει όσους δεν αντιστέκονται, αλλά και να προστατεύεται εναντίον μιας απειλής. [4.61.6] Όσοι, λοιπόν, από μας, ενώ τα ξέρομε αυτά, δεν προνοήσομε για το μέλλον και ήρθαμε εδώ χωρίς να νομίζομε ότι πρωταρχικό ζήτημά μας είναι το πώς θ᾽ αντιμετωπίσομε, με τον καλύτερο τρόπο, τον φοβερό κίνδυνο που μας απειλεί όλους, κάνουν μεγάλο σφάλμα. 

Αρχαίον Κείμενον


[4.61.5] καὶ τοὺς μὲν Ἀθηναίους ταῦτα πλεονεκτεῖν τε καὶ προνοεῖσθαι πολλὴ ξυγγνώμη, καὶ οὐ τοῖς ἄρχειν βουλομένοις μέμφομαι, ἀλλὰ τοῖς ὑπακούειν ἑτοιμοτέροις οὖσιν· πέφυκε γὰρ τὸ ἀνθρώπειον διὰ παντὸς ἄρχειν μὲν τοῦ εἴκοντος, φυλάσσεσθαι δὲ τὸ ἐπιό [4.61.6] ὅσοι δὲ γιγνώσκοντες αὐτὰ μὴ ὀρθῶς προσκοποῦμεν, μηδὲ τοῦτό τις πρεσβύτατον ἥκει κρίνας, τὸ κοινῶς φοβερὸν ἅπαντας εὖ θέσθαι, ἁμαρτάνομεν.

Ερμοκράτης, Θουκιδίδου Ιστορίαι [4.61.5]

Μήνυμα Διαχρονικό

Ανάλυση από τον Δημήτρη Συμεωνίδη

Ο Κόσμος σήμερα ελέγχεται από τα κέντρα διεθνούς ισχύος και οι κοινωνίες που έχουν χάσει την αντίστασή τους θα υποταχθούν στην Νέα Τάξη Πραγμάτων και θα γίνουν δορυφόροι χωρίς αιδώ. Ψυχολογικά  θα καταρρεύσουν και θα αντιμετωπίσουν την διάλυσή τους.

Έχουμε σήμερα να αντιμετωπίσουμε μία Τουρκία η οποία θέλει να αναστήσει το Χαλιφάτο  με αργό ρυθμό αλλά μεθοδικά θέλει να ηγηθεί του Μουσουλμανικού Κόσμου. Η Τουρκία επιδιώκει να μας κάνει προτεκτοράτο δικό της  με την στρατηγική της.

Διότι τα προβλήματα με την Τουρκία δεν σταματούν με τον καθορισμό της ΑΟΖ, και της υφαλοκρηπίδας μεταξύ των δύο χωρών, αλλά συνεχίζουν στην αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στην αποστρατικοποίηση αυτών και ακολουθούν τα Δωδεκάνησα, η Θράκη, η Κύπρος, χωρίς να αποκλείεται και η Κρήτη, με σταθερή στρατηγική τη συνεχή διεκδίκηση ζωτικού Ελληνικού χώρου.

Όσο οι εκάστοτε κυβερνήσεις αδρανούν εντός της Μητροπολιτικής Ελλάδος όσον εκτός ιδίως για τους απανταχού Έλληνες, τότε οι Τούρκοι εντείνουν τις ενέργειές τους στον Ελλαδικό χώρο, δίδοντας σε αυτούς την δυνατότητα να εφαρμόσουν την πολιτική της επεκτασιμότητάς τους. Αυτό στο παρελθόν προκάλεσε την Μικρασιατική καταστροφή, και το χάσιμο των νησιών Ίμβρου και Τενέδου, την καταστροφή των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως, των Ελλήνων της Αιγύπτου, την  υποδούλωση της μισής Κύπρου και των Ιμίων ως γκρίζα ζώνη,  γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε συμμάχους και το μόνο που έχουμε είναι οι συμβουλές των προγόνων μας όπως π.χ. του Θουκυδίδη που οι ξένοι μελετούν και τον θεωρούν πατέρα των Διεθνών Σχέσεων. Οι Έλληνες όμως δεν ενδιαφέρονται και επικρατεί ο ωχαδερφισμός. Οι Τούρκοι υπερισχύουν στην Διπλωματία. Το τελευταίο παράδειγμα το είδαμε ότι ζήτησε η Τουρκία αντάλλαγμα 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων  οικονομικής βοήθειας για να  άρει το βέτο εναντίον της Σουηδίας, για την ένταξης της στο ΝΑΤΟ .Είναι  καιρός οι πολίτες να  συνειδητοποιήσουν ότι έχουν, όχι μόνο υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα. Να ξεχάσουν τις πελατειακές σχέσεις ,να αποκτήσουν βούληση και να υψώσουν το ανάστημα τους και να απαιτήσουν να παρθούν άμεσες λύσεις των βασικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Πρέπει να μάθουν ότι οι μειονότητες καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα με τις δηλώσεις τους και τις πράξεις τους και να προσπαθήσουν να σώσουν την οικογένεια που τελικά αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα διαλυθεί μαζί και η κοινωνία. Ο Ελληνικός λαός δεν ενημερώνεται σωστά αλλά αντιθέτως τον παραπληροφορούν και του κάνουν πλύση εγκεφάλου με τα ΜΜΕ. Οι πολιτικοί κατόρθωσαν να περάσουν νόμους προστασίας τους. Αυτό πρέπει να σταματήσει για το καλό του τόπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages