Δριμής: “Εισπράττουν ανταποδοτικό χαράτσι από τα νοικοκυριά του Αετού αλλά ζημιώνουν το περιβάλλον!” - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Δριμής: “Εισπράττουν ανταποδοτικό χαράτσι από τα νοικοκυριά του Αετού αλλά ζημιώνουν το περιβάλλον!”

 


Στον Αετό, τέλος του 2010, είχαμε ολοκληρώσει σύστημα αποχέτευσης λυμάτων, (εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης, κεντρικός αγωγός μεταφοράς λυμάτων, δεξαμενή συγκέντρωσης λυμάτων), και είχε ανατεθεί εργολαβία με τίτλο: “Επέκταση δικτύων αποχέτευσης περιοχής πάνω Μύλου – Κεντρικού δρόμου Αετού” (Α.Μ.234/2010, Α.Δ.Ε. 28/2010), που αφορούσε σε 10-12 συνδέσεις σπιτιών. Έργο σπουδαίο για την ποιότητα ζωής στον οικισμό, την προστασία του περιβάλλοντος και του υδροφόρου ορίζοντα.

Ο Δήμος Τριφυλίας συνεχίζει να ολιγωρεί.

Η μικρή εργολαβία επέκτασης των δικτύων δεν ολοκληρώθηκε.

Το σύστημα της αποχέτευσης λειτουργεί χωρίς να καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια, λόγω της κλίσης του εδάφους.

Τα λύματα από τη δεξαμενή συγκέντρωσης δεν έχουν μεταφερθεί για επεξεργασία σε κάποια μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού, όπως έπρεπε και επιβάλλεται από τους όρους κατασκευής.

Που πάνε; Προφανώς διαχέονται χωρίς επεξεργασία στο περιβάλλον.

Από το 2016, όμως, μέχρι σήμερα τα νοικοκυριά του Αετού πληρώνουν ετήσιο τέλος/χαράτσι αποχέτευσης 60 ευρώ στην αμαρτωλή ΔΕΥΑΤ.

Η ΔΕΥΑΤ εισπράττει 18.000 ευρώ το χρόνο (300 συνδέσεις Χ 60 ευρώ). Έχει, δηλαδή, εισπράξει 144.000 ευρώ από το 2016 μέχρι σήμερα (18.000 ευρώ/έτος Χ 8 χρόνια).

Που πάνε τα χρήματα των νοικοκυριών; Σε ποιες μαύρες τρύπες χάνονται; Πόσα από αυτά έχουν δαπανηθεί για το σύστημα αποχέτευσης του Αετού και που ακριβώς; Έγινε, μήπως, κάποιο έργο, κάποια μελέτη, έστω; Υπάρχει ανταποδοτικότητα ή υπάρχει καραμπινάτη φορολόγηση των κατοίκων, που απαγορεύεται ρητά; Ας απαντήσουν, επιτέλους.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ:

Να σταματήσει το χαράτσι των κατοίκων. Να ληφθούν υπόψη τα χρήματα που έχουν ήδη καταβάλλει και να συνταχθεί οικονομοτεχνική μελέτη για το ετήσιο ανταποδοτικό κόστος λειτουργίας του συστήματος αποχέτευσης του χωριού.

Κατασκευή του έργου: “Επέκταση δικτύων αποχέτευσης περιοχής πάνω Μύλου – Κεντρικού δρόμου Αετού”.

Άδειασμα της δεξαμενής και μεταφορά των λυμάτων σε ΒΙΟ.ΚΑ. για επεξεργασία.

Σύνταξη μελέτης είτε για την κατασκευή, δίπλα στη δεξαμενή, μικρής μονάδας επεξεργασίας λυμάτων είτε για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς και σύνδεσης της δεξαμενής, με φυσική ροή, με το ΒΙΟ.ΚΑ. Κοπανακίου.

Υ.Γ. Οι φωτογραφίες είναι από την κατασκευή της δεξαμενής συγκέντρωσης λυμάτων στον Αετό, 2ος/2010. Στην υπό κατασκευή δεξαμενή εικονίζεται ο τότε συνεργάτης μου και Αντιδήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Αετού, Γιάννης Αβδάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages