ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΩΤΙΚΑ- O πρίγκιπας Ανδαλουσίας, ο ασάλευτος ταξιδευτής, η αρχόντισσα Κυπαρισσία του Παλαμά και του Κατσαρού - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΩΤΙΚΑ- O πρίγκιπας Ανδαλουσίας, ο ασάλευτος ταξιδευτής, η αρχόντισσα Κυπαρισσία του Παλαμά και του Κατσαρού


 Του Θανάση Παντέ

Καημό το έχει ο μαστρομπέκος να βρει κάποιον που να ξέρει και να του πει αν είχαν συναντηθεί στην Κυπαρισσία ο Μιχάλης Kατσαρός και ο Κωστής Παλαμάς, αλλά όσο και αν έψαχνε δεν έβρισκε (τουλάχιστον από τις ιστορικές πηγές της περιοχής δεν υπάρχει κάτι ανάλογο όσο κι αν αναζητήσαμε). 

Ώσπου ένα καλοκαίρι βρήκε κάποια κυρία, ονόματι Βερόνικα, που είχε την ίδια απορία με αυτόν. 

Έκτοτε, κάθε φορά που συναντιούνται, δεν παραλείπουν να συζητάνε την απορία τους αλλά και την κοινή αγάπη τους για την αρχόντισσα πόλη, που δικαίως αποκαλείται αρχόντισσα του Ιονίου. 

Χρόνια τώρα τους ακούει να συζητούν το ίδιο θέμα και δεν βαρέθηκε. 

Άλλωστε και αυτός την ίδια απορία έχει και για το μόνο που μετανιώνει είναι που δεν είχε ρωτήσει τον Κατσαρό, τότε που συχνά τον συναντούσε στο κέντρο της Αθήνας και συζητούσε μαζί του. 

Θα μπορούσε τώρα να απαντήσει στους φίλους του, που έμεναν χρόνια με την απορία, αν τελικά ο Κατσαρός, αυτός ο Πρίγκιπας Ανδαλουσίας, είχε συναντηθεί με τον ασαλευτο ταξιδευτή Κωστή Παλαμά. (σ.σ.: Τελικά δεν αποκλείεται τίποτα αφού τα γραπτά τους κείμενα μαρτυρούν πολλά για την ιστορική Κυπαρισσία και σύμφωνα με τοπική εφημερίδα "ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ" υπάρχουν εκπλήξεις στην αυτοβιογραφία του Κωστή Παλαμά. )


Θ.Π. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages