Εγκρίθηκε η πρόταση των αντιπολιτεύσεων για τον προϋπολογισμό και την ΤΕΜΕΣ Α.Ε. στο Δήμο Τριφυλίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Εγκρίθηκε η πρόταση των αντιπολιτεύσεων για τον προϋπολογισμό και την ΤΕΜΕΣ Α.Ε. στο Δήμο Τριφυλίας


 Η εναλλακτική πρόταση που κατέθεσαν οι αντιπολιτεύσεις εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας στην τροποποίηση του προϋπολογισμού.

Η πρόταση αυτή αφορούσε κατά κύριο λόγο τα 694.482 ευρώ, που προέρχονται από την εισφορά γης σε χρήμα της ΤΕΜΕΣ προς το Δήμο Τριφυλίας μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Καλαμάτας. Κάτι που προκάλεσε για μία ακόμη φορά έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.
Η πρόταση των αντιπολιτεύσεων ήταν τα χρήματα να διατεθούν για το τουριστικό περίπτερο της πόλης και για το κλειστό γυμναστήριο. Από την άλλη η πρόταση της Οικονομικής Επιτροπής ήταν ένα μέρος να διατεθεί για αγορά μηχανημάτων, να πληρωθεί μέρος των δαπανών για τη διαχείριση των απορριμμάτων και να γίνει ο διαχωρισμός σε 4 ενότητες για δαπάνες συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών μέσω δημοσίων συμβάσεων με ποσό 37.200 η κάθε μία.
Από την αντιπολίτευση ασκήθηκε κριτική ότι ο δήμος δεν έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να αποφασιστεί αν θα κατατεθεί αίτημα αναίρεσης κατά του καθορισμού της τιμής της εισφοράς σε χρήμα που καθορίστηκε στα 15 ευρώ. Επίσης ότι ο δήμος δεν έκανε καμία προετοιμασία για τη διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών και για τα ογκώδη αντικείμενα και τώρα κοιτάζει όπως - όπως να τα δώσει σε ιδιώτες.
Από την πλευρά της δημοτικής αρχής ο αντιδήμαρχος Αντώνης Βλάχος επεσήμανε πως το θέμα της εισφοράς σε χρήμα έχει κλείσει και τα λεφτά έχουν μπει στα ταμεία του δήμου, ενώ καταλόγισε στις αντιπολιτεύσεις ότι θέλουν να αφήσουν τα σκουπίδια κάτω για να δημιουργήσουν πρόβλημα.
Σύμφωνα με την εναλλακτική πρόταση, την οποία από τις αντιπολιτεύσεις εισηγήθηκε ο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος: «Στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων μας, καταθέτουμε σχέδιο εναλλακτικής πρότασης τροποποίησης προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος που αφορά στην αριθ.130/2023 ΑΟΕ όπως παρακάτω: Τα 694.482 ευρώ, που προέρχονται από την εισφορά γης σε χρήμα μετά την αριθ.3/2023 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Καλαμάτας να διατεθούν ως εξής: 494.482 ευρώ για την επισκευή και συντήρηση του τουριστικού ξενώνα στους Γαργαλιάνους. 200.000 ευρώ για συντήρηση-επισκευή του κλειστού γυμναστηρίου Γαργαλιάνων, έργο κοινωνικής υποδομής, λόγω των αυξημένων αθλητικών αναγκών. Το σχέδιο εν
αλλακτικής πρότασης είναι ισοσκελισμένο, σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών του δήμου».    Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages