Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ TOP ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ TOP ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

 


Βρίσκεται σε συνεχή ανανέωση, προσελκύει το φώτα της τουριστικής ανάπτυξης και κάθε φορά έχει να επιδείξει κάτι νέο και δυναμικό. Η Καλαμάτα, εκτός όλων των άλλων, είναι μία πόλη όμορφη, ανοιχτή στη θάλασσα, με τον Μεσσηνιακό κόλπο να την καθορίζει και να την χαρακτηρίζει.

Αφιέρωμα του travel.gr

Συνδυάζει το μοντέρνο με το παραδοσιακό. Παρά τον μεγάλο σεισμό, στα μέσα της δεκαετίας του `80, που κατέστρεψε ένα μεγάλο τμήμα της πόλης, διατηρήθηκαν πανέμορφα κτίρια διάσπαρτα μέσα στην πόλη. Επίσης, το ιστορικό της κέντρο, είναι μία κοιτίδα που συνδέει το παρόν με την ιστορία της Καλαμάτας. Η πρώτη μεγάλη πόλη της Ελλάδας που απελευθερώθηκε από τους Τούρκους, σημαντικό εμπορικό λιμάνι με μια οικονομία που καθόρισε την ιστορία της, αλλά και την ιστορία όλης της Ελλάδας.

Μεγάλα τζάκια του λαδιού, του καπνού, των σύκων, μια πόλη ζωντανή, που χορεύει στους ρυθμούς ενός διάσημου φεστιβάλ χορού, που φτιάχνει καινούρια γαστρονομικά στέκια, υποδέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, που ανακαλύπτουν τον φως της, τις γεύσεις της, το παρελθόν της και τη μοναδικότητα της.

29ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Χορογράφοι, χορευτές και δάσκαλοι από 10 χώρες από 4 ηπείρους, την Ασία, την Ευρώπη, την Αμερική και την Αφρική, θα βρεθούν στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο του 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 μέχρι τις 23 Ιουλίου, με τίτλο (Επι)Στροφή στο Σώμα. Ο σύγχρονος χορός, από όλα τα πλάτη και μήκη της γης, αντιπροσωπεύεται μέσα από 17 συνολικά παραγωγές, 9 ομάδων από την Ελλάδα και 7 από το εξωτερικό: μεταξύ αυτών, ο πιο αναγνωρισμένος διεθνώς χορογράφος της Κίνας Tao Che και η ομάδα χορού Tao Dance Theater που παρουσιάζουν σε συνεργασία με τη Μπιενάλε Χορού Βενετίας την παράσταση 11, οι Καναδοί Out Innerspace Dance Theatre & Film Society που για πρώτη φορά έρχονται στην Ελλάδα, ο πολυβραβευμένος Marco da Silva Ferreira από την Πορτογαλία κ.ά.

Το αμιγώς καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 23 Ιουλίου και σε αυτό περιλαμβάνονται οι παραστάσεις της Κεντρικής Σκηνής και του Black Box του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας καθώς και οι παραστάσεις που θα παρουσιαστούν στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας και σε 3 πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Σπάρτη, την Τρίπολη και το Ναύπλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages