Παρέμβαση του Υπ. Δημάρχου Τριφυλίας Άκη Κατρίτση: «Τριφυλία – Ώρα Μηδέν» - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Παρέμβαση του Υπ. Δημάρχου Τριφυλίας Άκη Κατρίτση: «Τριφυλία – Ώρα Μηδέν»


 Συμβαίνει πάντα, όταν βλέπεις νέα προβλήματα να δημιουργούνται γύρω σου, αρχικά, να αγανακτείς. Όσο αυτά αυξάνονται, νευριάζεις ή και απελπίζεσαι.

Κι όταν, στο τέλος, διαπιστώσεις ότι αντιμετωπίζονται με αδιαφορία (στην καλύτερη περίπτωση) από τους διοικούντες, τότε αποφασίζεις να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου.

Στην Τριφυλία η περίοδος «2019-2023» αποτελεί ένα ζοφερό ορόσημο παρακμής.

Μια τετραετία οικονομικής και αναπτυξιακής καθίζησης. Μια τετραετία χαμένων ευκαιριών και χρηματοδοτήσεων. Μια τετραετία αγροτικής και κτηνοτροφικής εγκατάλειψης. Μια τετραετία πληθυσμιακού μαρασμού, κυρίως για τα χωριά μας. Μια τετραετία πραγματικός εφιάλτης.

Καμία πρόοδος, μόνο κούφια λόγια και υποσχέσεις. Τίνος; Μα φυσικά του δημάρχου-“μόνον εγώ μπορώ”. Ποιος ξεχνά τη μνημειώδη δήλωσή του “Εγώ σας έφερα το Βρωμονέρι”, για το οποίο φυσικά δεν έκανε τίποτα, αφού είχε λυθεί με την ισχύουσα Νομοθεσία. Ή ποιος ξεχνά την υπόσχεσή του κατά τη διάρκεια των Αγαπηνείων του 2020 ότι του χρόνου θα υπάρχει Μουσείο Τέλλου Άγρα στους Γαργαλιάνους, το οποίο δεν έμεινε καν στα χαρτιά γιατί ούτε μέχρις εκεί έφτασε. Ήταν απλώς άλλο ένα πυροτέχνημα για να διασκεδάσει την ένδεια των λόγων και των έργων ( ; ) της δημαρχίας του.

Επανερχόμαστε στο παρόν. Βρισκόμαστε, τώρα, στην καρδιά του καλοκαιριού και της αντιπυρικής περιόδου. Και τι βλέπουμε στο δήμο μας; Σκουπίδια παντού! Ένας απέραντος σκουπιδότοπος, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων της Καθαριότητας. Στον Όρχο μηχανημάτων Γαργαλιάνων, στο Αγροκήπιο Φιλιατρών, στον Βιολογικό της Κυπαρισσίας, μπροστά στο Νεκροταφείο της Μαραθόπολης (τι ασέβεια προς τους νεκρούς μας!), κατά μήκος των παραλιακών οδών, σε δρόμους προς τις Κοινότητές μας. Όλα αυτά, τα προσβλητικά και επικίνδυνα, αποτελούν την ιδανική πυρίτιδα για τον κάθε <<Κλέωνα>> αλλά και τον κάθε επίδοξο εμπρηστή. Βλέπουμε, επίσης, τρύπια σκουπιδιάρικα, με στραγγίδια να τρέχουν από όπου περνάνε και να βρωμάει και ζέχνει ο τόπος, γεγονός που προκαλεί αντίδραση κατοίκων, μέχρι και του δήμου Οιχαλίας που μεταφέρονται τα σκουπίδια στην Καλλιρρόη, αλλά και της ΤΕΡΝΑ.

Δεν τον προκαλώ, τον καλώ ως απλός πολίτης που ζω και δραστηριοποιούμαι στην περιοχή της Τριφυλίας από τη μέρα που γεννήθηκα, να μαζέψει τα σκουπίδια και να καθαρίσει τους δρόμους πριν να είναι αργά. Να δει τι συμβαίνει με τα απορριμματοφόρα. Ας περιορίσει τις ευθύνες του σε αμιγώς πολιτικές. Αυτές, άλλωστε θα του τις αποδώσουν οι συμπατριώτες μας στις 8 Οκτωβρίου. Και να είναι σίγουρος ότι θα του τις αποδώσουν στο ακέραιο. Δεν υπάρχει λόγος, λοιπόν, να επεκτείνει τις ευθύνες του και σε αλλά πεδία. Δε θα ήταν καλό ούτε για τον ίδιο ούτε για το όνομα του τόπου μας, το οποίο επί των ημερών της διοίκησής του έχει κηλιδωθεί ανεπανόρθωτα.

Κάποιες φορές η ιστορία δε μας μετράει με το ύψος, αλλά με το ανάστημα. Αυτή η στιγμή ήρθε. Και είναι σε λιγότερο από τρεις μήνες. Ήρθε η ώρα, στις εκλογές του Οκτωβρίου, να ανατρέψουμε μια εικόνα που μας πληγώνει και να δημιουργήσουμε μια Τριφυλία που θα μας κάνει όλους περήφανους. Μια Τριφυλία ακμαία, καθαρή, πράσινη και κυρίως μια Τριφυλία που θα ανήκει σε όλους. Ενωμένοι μπορούμε και να είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages