Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στο Δ.Σ. Φιλιατρών για τον ΄Καλλικράτη' - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στο Δ.Σ. Φιλιατρών για τον ΄Καλλικράτη'

12/1/2010
ΣΕ υψηλούς τόνους κινήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. Φιλιατρών στην πρώτη του συνεδρίαση για το 2010 με θέματα που αφορούσαν την νέα Δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης της πόλης. Ο Δήμαρχος Φιλιατρών κ. Άλκης Ξύγκας σε δηλώσεις του νωρίτερα στον 936FM τόνισε ότι 'είναι η πρώτη Δημοτική επιχείρηση η οποία επωμίζεται τόσο τις συνδέσεις με τα δίκτυα αποχέτευσης, ύδρευσης και μελλοντικά άδρευσης λόγω του Φιλιατρινού φράγματος που ετοιμάζεται σύντομα αλλά και τον κανονισμό λειτουργίας καθώς και την πλήρη στελέχωσή του προκειμένου να λειτουργήσει εύρυθμα και να διαχειριστεί παράλληλα και τις συνδέσεις των δημοτών μας τον Βιολογικό καθαρισμό'.
Ο Δήμαρχος της Τριφυλιακής πόλης ερωτηθείς για το μεγάλο αυτό έργο πρόσθεσε ότι 'απομένουν οι εργασίες για τα αντλιοστάσια προκειμένου να ολοκληρωθεί λειτουργικά το έργο που θα συμπεριλάβει όλη την πόλη ενώ υπάρχει πρόβλεψη για τις μελλοντικές ανάγκες της περιοχής' υπογραμμίζοντας ότι το έργο θα είναι σύγχρονο και λειτουργικό όταν δουλέψει πλήρως. Σχετικά με τα έργα της πόλης έδωσε έμφαση στον περιμετρικό δακτύλιο και τα έργα στα Δ.Δ.
Στη συνεδρίαση πάντως του Δ.Σ. οι εκπρόσωποι της Αντιπολίτευσης τόσο της μείζονος κ. Σωτηρόπουλος όσο και της ελάσσονος κ. Σαπέρας εστίασαν στην άμεση προτεραιότητα που αφορά το σχέδιο Καλλικράτης που εκπονεί η κυβέρνηση για τις συνενώσεις Δήμων και εξέφρασαν επιφυλάξεις πώς θα λειτουργήσει η Δ.Ε.ΥΑ.Φ. απο την στιγμή που συρικνώνονται οι Δημοτικές επιχειρήσεις απο την Κυβέρνηση. Επίσης έθεσαν ζητήματα που αφορούν το αποχετευτικό δίκτυο αλλά και την επιχειρησιακή ετοιμότητα της επιχείρισης. Για τον 'Καποδίστρια 2' ο κ.Ξύγκας υποστήριξε ότι το Σώμα πρέπει να περιμένει να διαμοφωθούν οι εξελίξεις ενώ τάχθηκε εκ νέου στην δημιουργία αυτοτελούς Δήμου Φιλιατρών όπως είχει συμφωνηθεί σε παλιότερη συνεδρίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages