Εκοψαν πίτα οι Νεφροπαθείς της Τριφυλίας...χωρίς ευλογία! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Εκοψαν πίτα οι Νεφροπαθείς της Τριφυλίας...χωρίς ευλογία!

ΤΗΝ πρωτοχρονιάτικη πίτα τους...επιχείρησαν να κόψουν έστω και μετ εμποδίων ο Σύλλογος Νεφροπαθών Μεσσηνίας στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Κυπαρισσίας όπως κάθε χρόνο παρουσία των μελών του συλλόγου που ήρθαν απο την Καλαμάτα μαζί με νεφροπαθείς της περιοχής μας καθώς λόγω των βαρδιών η μοναδική ημέρα που μπορούσε να πραγματοποιηθεί η γιορτή ήταν η σημερινή.
Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου μαζί με μέλη τα οποία βρέθηκαν στην Μονάδα για την αιμοκάθαρση στην οποία υποβάλλονται ευλόγησαν...μόνοι τους την πίτα λόγω απουσία Ιερέα και ευχήθηκαν μια δυνατή χρονιά για τις δυκολίες που ανιτμετωπίζουν οι συνάνθρώποι μας, παρουσία ιατρικού προσωπικού, της Προισταμένης της Ιατρικής υπηρεσίας κ. Αγγελική Ζέρβα και του νοσηλευτικού προσωπικού της Μονάδας, ενώ το τυχερό φλουρί βρήκε μετά απο ώρα ο κ. Μάρκος Ελληνας.
Νεφροπαθείς απο τη περιοχή και την Καλαμάτα που ήρθαν για την γιορτή εξέφρασαν την δυσαρέεσκειά τους για την απουσία ιερέα στην ευλογία της Πίτας η οποία σχολιάστηκε έντονα. Ερωτηθείς η Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας- Ολυμπίας για το θέμα ο εκπρόσωπος της επιβεβαίωσε ότι 'ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ότι λόγω του ότι η Τετάρτη είναι αρτήσιμη ημέρα δεν ήταν εφικτό να ευλογήσει Πίτα ο Αριχερέας ή ιερέας σύμφωνα με τους κανόνες'. Η γιορτή ήταν προγραμματισμένη και νεφροπαθείς μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης διερωτήθηκαν αν τελικά τα Άτομα με ειδικές ανάγκες όπως οι νεφροπαθείς δεν δικαιούται ευλογίας δεδομένου ότι το Ευαγγέλιο αναφέρεται σε 'ασθενείς και οδοιπόρους' και έχοντες ανάγκη τον Κύριο να αρτέψουν και να φάνε ένα κομμάτι βασιλόπιτα! Ημαρτον..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages