Αναψε φωτιές ο 'Καλλικράτης' στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Αναψε φωτιές ο 'Καλλικράτης' στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας

ΤΗΝ πρώτη του συνεδρίαση για το 2010 πραγματοποίησε το Δ.Σ. Κυπαρισσίας όπου πήρε φωτιά όταν τέθηκε το θέμα που αφορούσε στην διοικητική μεταρρύθμιση σε εκτός ημερησίας διάταξης για τον 'Καλλικράτη'.
Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης ανέλυσε το ψήφισμα της ΚΕΔΚΕ καθώς ήτνα παρών στις εργασλίες του συνεδρίου αναφέροντας ότι ότι «Η τροποποίηση που τέθηκε αρχικά για οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων αφορούσε στα έσοδα της Τ.Α. όπως το ΦΠΑ και το Τ.Α.Π. τα οποία ομολογουμένως αποτελούν το προβληματικό κομμάτι της Οικονομίας και θεωρώ ότι θα το διαχειριστούμε δύσκολα, το δεύτερο ζήτημα αφορά τα προβλήματα που ανέκυψαν σχετικά με την διαδικασία των εκλογών αφού το χωροταξικό δεν συζητήθηκε καθόλου στην συνέλευση και η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε για ένα πρώτο σχέδιο το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση στις ΤΕΔΚ ώστε να γίνουν οι τελικές προτάσεις μέσα σε 2 μήνες» για να συμπληρώσει ότι «οπότε μέσα σε 2 μήνες θα έχουμε σοβαρές αλλαγές νομοσχεδίων, ο πρώτος που αλλάζει ο Κώδικας Δήμων Κοινοτήτων, ο Κώδικας Υπαλλήλων αλλά και νέες νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να εξισορροπηθεί η κατάσταση και ο κάθε Δήμος ανάλογα με τον πληθυσμό τους θα έχουν δημοτικό σύμβουλο ανάλογα με τον τόπο που ψηφίζονται»
Επισήμανε ότι «υπάρχει πρόταση να αναδιαμορφωθούν οι σχέσεις συμβούλων και Δ. Δ. και υπάρχει πρόταση για συμβούλους επικρατείας κάτι αντίστοιχο με την εθνική εκλογή αλλά και το νέο προσωπικό που θα έρθει στους Δήμους από τον Μάιο θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες πρόσληψης ώστε να εκπαιδευθούν μέχρι να εφαρμοστεί ο Καλλικράτης. ΤΟ Δ.Σ. έχει εκφραστεί για τη χωροταξία του Δήμου μας που θα τεθεί στην διαβούλευση και φαίνεται ότι πάμε σε λίγους Δήμους μεταξύ 4-6 Δήμων».
Ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε «ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με τον Καλλικράτη και το 95% συμφωνούν στην νέα εποχή της Τ.Α. αλλά θα επικεντρώσω στο χωροταξικό και είναι τεράστια ευκαιρία για το Δήμο μας να παλέψουμε να υλοποιήσουν το όραμα, ένα Δήμο Κυπαρισσίας στα όρια της πρώην επαρχίας Τριφυλίας η οποία θα πρέπει να γίνει πραγματικότητα μέσα από τις πολιτικές διεργασίες των κομμάτων και συμφωνώ ότι θα κινηθούμε με 4-6 Δήμους, θα πρέπει να βάλουμε πλάνο ότι πρέπει να πείσουμε αυτοδιοικητικά ότι πρέπει να γίνει ένας μεγάλος Δήμος και με βάση την πρόταση για τους όμορους Δήμους πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι πρέπει να θεμελιώσουμε πρόταση για μεγάλο Δήμο με την πλήρωση των απαιτούμενων κριτηρίων.» Υπερτόνισε επίσης ότι «Το νομοθέτημα θέλει να φέρει κοντά τους πολίτες από κάθε άκρη του Δήμου και έχει στηθεί σωστά».
Ο κ. Ζαχαρίας Κανελλόπουλος αφού συμφώνησε με τις τοποθετήσεις της πλειοψηφίας μίλησε για απεξάρτηση χειραγώγησης από τα κόμματα "να δούμε τι κρύβεται στην ουσία με Δήμους χαοτικούς και μη διοικήσιμους και θα αποτύχουν αν δεν έχουν οικονομικούς πόρους. Πρέπει να δούμε πως θα στηριχθούν οι θεσμοί και μετά να προχωρήσουμε. Το μέλλον της Τ.Α. είναι προκαθορισμένο από την Ε.Ε. με αποτέλεσμα να περιέλθουν σε εταιρείες και ιδιώτες με τις οδηγίες που έρχονται έξωθεν."Παράληλλα έθεσε προβληματισμούς επίσης για το χωροταξικό των Περιφερειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages