Ενωτικός ο εορτασμός των Θεοφανείων στην 'Αρκαδιά' - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Ενωτικός ο εορτασμός των Θεοφανείων στην 'Αρκαδιά'

ΜΕ την πρέπουσα θρησκευτική λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε η τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων στο αλιευτικό καταφύγιο Κυπαρισσίας παρουσία των φορέων της πόλης και χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, του Δημάρχου της πόλης κ. Σαμπαζιώτη αλλα και του Διοικητή της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης κ. Βλάχου, εκπροσώπων του Λιμενικού και αρχών της πόλης.
Η πομπή με την παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου κατευθύνθηκε στην Αποβάθρα και απο εκει στην ειδική εξέδρα που στήθηκε για τον σκοπό αυτό όπου ο Μητροπολίτης έψαλε το 'Εν Ιορδάνη βαφτιζομένου Σου Κύριε..' και εν συνεχεία ακολούθησε η τελετή καθαγιασμού των Υδάτων με την ρίψη του Τιμίου Σταυρού όπου βούτηξαν απο τα γειτονικά πλοιάρια αθλητές του Ναυταθλητικού Ομίλου της πόλης με το κουράγιο τους όπως επισήμανε ο κ. Χρυσόστομος παρά το κύριο, τον αέρα και τον...ιο της γρίπης.
Τον Σταυρό ανέσυρε η αθλήτρια του ΝΟΚΥ Μαριάννα Μπαγουρδή στην οποία ο Μητροπολίτης απένειμε ένα αναμνηστικό δώρο ενώ ο κόσμος είχε κατακλύσει απο νωρίς την περιοχή για να παρακολουθήσει την τελετή ενώ το πέρας της ολοκληρώθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας παρουσία κλήρου και λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages