Μπλόκα αγροτών στην Ηλεία στον εθνικό δρόμο προς Πάτρα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Μπλόκα αγροτών στην Ηλεία στον εθνικό δρόμο προς Πάτρα

"ΜΠΛΟΚΟ στην Φιλοθέη έχουμε απο σήμερα με πρωτοβουλία των Αγροτικών Συλλόγων Αμαλιάδας, Πηνείας και Καρδαμά που συγκεντρώθηκαν στη Μαραθιά με αγροτικά μηχανήματα μιλώνταςγια κλιμάκωση των κινητοποιήσεων» τόνισε μετά το κλείσιμο της Εθνικής οδού στον κόμβο της Φιλοθέης ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος.
Οι αγρότες φαίνονται αποφασισμένοι να κινηθούν πλέον δυναμικά για τα αιτήματα που παραμένουν στα συρτάρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης όλα αυτά τα χρόνια. Η χθεσινή κινητοποίηση ήταν η αρχή με τους αγρότες να συμφωνούν ότι μόνο με δυναμικό τρόπο θα «συγκινηθεί» η Πολιτεία να αντιμετωπίσει τα αγροτικά ζητήματα.
Ο κ Γιαννόπουλος στην ομιλία του στους συγκεντρωμένους αγρότες τόνισε τα εξής:
« Είναι μεγάλη η πτώση των τιμών του παραγωγού και αντίστροφα μεγάλη η αύξηση στις τιμές των εφοδίων, λιπασμάτων, ζωοτροφών κ.α. Οι βιομήχανοι και οι έμποροι μας εκμεταλλεύονται αφήνοντάς μας απλήρωτους για την παραγωγή μας, δίνοντας χαμηλές τιμές. Οι επιδοτήσεις συνεχώς μειώνονται ενώ σχεδιάζονται και νέες περικοπές σε βάρος των μικρών και μεσαίων αγροτών, ενώ παράλληλα ο έλεγχος υγείας της ΕΕ, που είναι η υλοποίηση της νέας ΚΑΠ και ξεκινάει από φέτος θα βγάλει εκτός διαδικασίας το μεγαλύτερο αριθμό των φτωχομεσαίων αγροτών."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages