Η πάταξη της γραφειοκρατίας και το ΕΣΠΑ στόχοι για το αύριο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Η πάταξη της γραφειοκρατίας και το ΕΣΠΑ στόχοι για το αύριο

ΣΤΗ Κυπαρισσία βρέθηκε και μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στο ξενοδοχείο Κανελλάκης παρουσία του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μαλαπάνη και υποψήφιων συμβούλων όπως του κ. Γουρνά και Μπακούρου Γιώργου. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα της χώρας εστιάζοντας στην κακή διαχείριση των προηγουμένων ετών, ενώ απαρίθμησε δράσεις απο τις προγραμματικές του δηλώσεις.
Πάντως δεν προέβη σε αναφορές για θέματα που αφορούν συνολικά την Μεσσηνία με εξαίρεση την ιεράρχηση προτεραιοτήτων του ΕΣΠΑ το οποίο θεωρεί στρατηγικής σημασίας.
Στο μεταξύ ο κ. Τατούλης είχε συνάντηση με τους προέδρους των επιμελητηρίων Πελοποννήσου, όπου ξεδίπλωσε το σχεδιασμό του για τη δημιουργία ενός ενιαίου Πελοποννησιακού επιμελητηρίου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο ‘Καλλικράτης’ δεν είναι ένας αυτοδιοικητικός θεσμός αλλά ένας εντελώς καινούριος θεσμός που μπορεί να οδηγήσει σε πραγματική αποκέντρωση. Η αιρετή περιφέρεια είναι ένα καινούριο εργαλείο ενεργοποίησης των δυνάμεων της ανάπτυξης. Ως βουλευτής στήριζα την μη κρατικοδίαιτη υγιή επιχειρηματικότητα και αυτό θα πράξω και ως περιφερειάρχης». Στη συνέχεια ο κ. Τατούλης πρότεινε τη δημιουργία ενός thnik tank (δεξαμενή σκέψης ) προώθησης της επιχειρηματικότητας και κάλεσε τους προέδρους των επιμελητηρίων να συμμετάσχουν σε αυτό το όργανο.
Η πάταξη της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς είναι το πρώτο μας μέλημα, είπε ο κ. Τατούλης, προσθέτοντας "
ότι όλες οι υπηρεσίες θα ψηφιοποιηθούν για να δίνονται απαντήσεις στα αιτήματα των πολιτών και των επιχειρήσεων εντός 25 ημερών. Παράλληλα θα τιμωρείται ο υπάλληλος που θα αμελεί να απαντάει στις αιτήσεις, τόνισε ο κ. Τατούλης.
Μιλώντας για τον τομέα του τουρισμού είπε ότι είναι αναγκαία η χάραξη μιας νέας πολιτικής και επεσήμανε ότι: «Δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, σπαταλώντας χρήματα σε δημόσιες σχέσεις. Δεν θα πάμε ξανά σε έκθεση αν δεν είναι βέβαιο ότι θα αποκομίσουμε μετρήσιμα οφέλη».
Ο κ. Τατούλης είπε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί ο πολιτισμικός πλούτος της Πελοποννήσου και κάλεσε τους επιχειρηματίες να αναλάβουν πρωτοβουλίες λέγοντας ότι η Περιφέρεια δεν προτίθεται να υποκαταστήσει την υγιή επιχειρηματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages