Αυξήσεις στις συγκοινωνίες και στα καύσιμα.. - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Αυξήσεις στις συγκοινωνίες και στα καύσιμα..

Η οικονομική κρίση έχει επιφέρει μείωση της επιβατικής κίνησης τουλάχιστον 10% στα ΚΤΕΛ όλης της χώρας και οι αυξήσεις των καύσιμων και των διοδίων έχουν δημιουργήσει ασφυκτική κατάσταση, όπως επισημαίνει μιλώντας στο «Βήμα» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπεραστικών Λεωφορείων κ. Σοφ. Φάτσιος , προσθέτοντας ότι οι αυτοκινητιστές είναι υποχρεωμένοι να ζητήσουν αυξήσεις 5%-7% στα τιμολόγια με τον νέο χρόνο.
- Μετά τις αυξήσεις στα καύσιμα, να περιμένουμε αυξήσεις και στα εισιτήρια;
«Οσον αφορά τα καύσιμα, όπως γνωρίζετε, έχουν γίνει αυξήσεις (ειδικός φόρος καυσίμων), ενώ το κόμιστρο των ΚΤΕΛ είναι καθηλωμένο από το έτος 2008, παρ΄ ότι προβλέπεται με νόμο η προσαρμογή του κατ΄ έτος από τον υπουργό Μεταφορών. Εχουμε ζητήσει αύξηση με το νέο έτος 5%-7%, καθώς, όπως γνωρίζετε, τα κόμιστρα των ΚΤΕΛ είναι από τα φθηνότερα στη χώρα». - Ποια είναι η πορεία των ΚΤΕΛ εν μέσω της οικονομικής κρίσης;….
«Η οικονομική κρίση άγγιξε οπωσδήποτε και τα ΚΤΕΛ, με μείωση των μετακινήσεων που φθάνει το 10%-15%. Οφείλεται κυρίως στο ότι οι φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις από τον τόπο καταγωγής τους δεν μετακινούνται πια τα Σαββατοκύριακα για να επιστρέψουν στα πατρικά τους σπίτια, λόγω της κρίσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages