Καταλήψεις για τα διόδια αίσχος στη Πελοπόννησο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Καταλήψεις για τα διόδια αίσχος στη Πελοπόννησο

Συμβολική κατάληψη και απελευθέρωση των διοδίων της Νεστάνης, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα με πρωτοβουλία της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” και του Εργατικού Κέντρου Τρίπολης. Για μιάμιση περίπου ώρα που είχε γίνει η κατάληψη των διοδίων επιτρεπόταν στους οδηγούς των αυτοκινήτων να διέρχονται χωρίς την καταβολή του αντιτίμου διέλευσης.
Η “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου” σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «αγωνιζόμαστε για να παραμείνουν χιλιοπληρωμένοι εθνικοί δρόμοι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και ελεύθεροι για όλους. Αγωνιζόμαστε να καταργηθούν οι αποικιακές συμβάσεις που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση και διατηρεί η σημερινή, με τις παραχωρησιούχες εταιρείες που τοποθετούν διόδια μετωπικά και πλευρικά, όπου και όσα θέλουν και αυξάνουν κάθε τόσο τις τιμές τους».
Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, από την πλευρά του, τονίζει την αναγκαιότητα μαζικής και αποφασιστικής αντίδρασης «ενάντια στην επιβολή διοδίων, υπερασπίζοντας τους δρόμους ως ελεύθερο, κοινωνικό αγαθό, ενάντια στις "αποικιακού τύπου συμβάσεις" που το Ελληνικό Δημόσιο υπογράφει με ιδιωτικές εταιρείες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages