Μείωση του δημόσιου τομέα και έρχονται απολύσεις... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Μείωση του δημόσιου τομέα και έρχονται απολύσεις...

ΔΕΚΟ, δήμοι και οργανισμοί του δημοσίου που προκαλούν ζημιά μπαίνουν για τα καλά στο στόχαστρο με στόχο το γενικότερο ξεκαθάρισμα !!
Ξεκάθαρο το μήνυμα των εκπροσώπων της τρόικας στη σημερινή συνάντησή τους με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Το αναθεωρημένο έλλειμα προκαλεί την ανάγκη για νέα μέτρα, με τους δανειστές να απαιτούν μείωση 30% του δημοσίου τομέα.
ΔΕΚΟ, δήμοι και οργανισμοί του δημοσίου που προκαλούν ζημιά μπαίνουν για τα καλά στο στόχαστρο με στόχο το γενικότερο ξεκαθάρισμα. Φυσικά τα "λουκέτα" και οι συγχωνεύσεις θα σημάνουν και απολύσεις καθώς θα υπάρξει αναγκαστικά μείωση προσωπικού λόγω μειωμένων θέσεων εργασίας. Ταυτόχρονα οι δανειστές έθεσαν τελεσίγραφο έως το τέλος του χρόνου για το επί της ουσίας άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, την αντικατάσταση των κλαδικών με ατομικές συμβάσεις.
Παράλληλα, ζητήθηκε σχέδιο εξορθολογισμού δαπανών σε άμυνα, παιδεία και υγεία.
Να σημειωθεί στο σημείο αυτό, πως τα παραπάνω αποτελούν απαραίτητες προυποθέσεις για την έγκριση και χορήγηση της τρίτης δόσης του δανείου.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση με τον κ. Πεταλωτή δήλωσε
ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και δεν θα γίνει καμία απόλυση.
Η συζήτηση αναμένεται να καταλήξει πολύ γρήγορα μιας και την προσεχή Πέμπτη 18 Νοεμβρίου κατατίθεται στη Βουλή ο προυπολογισμός του 2011 ενώ ακολουθεί και το φορολογικό νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages