Τα ξίφη τους...διασταύρωσαν Κόλλιας και Σωτηρόπουλος στις μεγάλες πόλεις της Τριφυλίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Τα ξίφη τους...διασταύρωσαν Κόλλιας και Σωτηρόπουλος στις μεγάλες πόλεις της Τριφυλίας

ΤΑ ξίφη τους διασταύρωσαν στις 3 μεγάλες πόλεις της Τριφυλίας οι δύο διεκδικητές της Δημαρχιακής θώκου με έμφαση τόσο σε τοπικά ζητήματα αλλά και στο τρόπο διακυβέρνησης που σκέφτονται να υλοποιήσουν με βάση τα νέα δεδομένα του 'Καλλικράτη' και όχι μόνο.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας στις πρόσφατες ομιλίες του υποστήροξε για τους άξονες και προτεραιότητές του συνδυασμού του ότι «Εχουμε τονίσει ότι το μέγα ζητούμενο για την Τριφυλία είναι η ανάπτυξη και για το δικό μας συνδυασμό η ισόρροπη ανάπτυξη. Οι τρεις βασικοί πυλώνες της τριφυλιακής ανά-πτυξης είναι ο αγροτικός τομέας, ο τουριστικός τομέας και η στήριξη της επιχειρηματικότητας.
Καμία όμως προοπτική ανάπτυξης δεν μπορεί να αποδώσει εάν δεν στηρίζεται σε γερά θεμέλια όπως είναι τα βασικά έργα υποδομής. Τέτοια έργα πρώτης προτεραιότητας είναι το οδικό δίκτυο σε εθνικό επίπεδο και στο εσωτερικό του δήμου. Δεν μπορεί να αναπτυχθεί ο τουριστικός τομέας -όταν μάλιστα εξελίσσεται ραγδαία και λόγω της ΠΟΤΑ και λόγω της ανάπτυξης των δορυφορικών τουριστικών μονάδων-, δεν μπορεί να αναπτυχθεί αν δεν
εξασφαλιστεί ομαλή προσβασιμότητα στις εξόχου ομορφιάς τουριστικές προσεγγίσεις του Δήμου Τριφυλίας. Δεν μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα ο αγροτικός τομέας, ο οποίος στον τομέα των κηπευτικών πρωταγωνιστεί πανελλήνια, αν οι νταλίκες φορτωμένες με τα αγροτικά μας προϊόντα χρειάζονται ώρες ατελείωτες να σέρνονται στους φιδωτούς δρόμους. Δεν μπορεί να αποκατασταθεί ούτε η εσωτερική συνοχή του Δήμου Τριφυλίας αν δεν αποκτήσει εύκολη προσβασιμότητα ο πολίτης της Τριφυλίας της Τραγάνας με τον πολίτη της
Τριφυλίας στα Πλατάνια. Δεν μπορεί να μεγιστοποιηθεί ακόμη περισσότερο ο αγροτικός μας τομέας που αποτελεί όχι μόνο βασικό πυλώνα αλλά και ανεξάντλητη πλουτοπαραγωγική πηγή για την Τριφυλία, αν δεν αναπτυχθούν σε όλο το εύρος του δήμου αρδευτικά έργα με πρώτη προτεραιότητα την ολοκλήρωση του φράγματος των Φιλιατρών. Δεν μπορεί να γίνει προσεγγίσιμος ο δήμος μας για να απολαύσει ο επισκέπτης τις τουριστικές του ομορφιές αν δεν ολοκληρωθούν και δεν αναπτυχθούν τα αλιευτικά καταφύγια της Κυπαρισσίας και του Μαράθου.
ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Ο κ. Σωτηρόπουλος αναφέρθηκε στο νέο Δήμο Τριφυλίας, λέγοντας ότι έχει όλα αυτά τα στοιχεία να πετύχει κάτι που άλλοι εύχονται να αποτύχει. "Πολλοί περιμένουν και προεξοφλούν την αποτυχία του δήμου αυτού" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σωτηρόπουλος.
Για να συνεχίσει λέγοντας ότι "έρχονται προσπαθώντας να αλώσουν την πόλη σας, να εγκατασταθούν στον δημαρχιακό θώκο εδώ στην πρωτεύουσα για να επιχειρήσουν την αποδόμηση του νέου δήμου, να τον οδηγήσουν στην αποτυχία ώστε να πουν μετά ότι δικαιώθηκαν στις προβλέψεις τους, ότι ο δήμος αυτός δεν έχει μέλλον."
Και κατέληξε σχετικά με τον Δήμο Τριφυλίας λέγοντας: "Βλέπουμε όμως αγαπητοί μου ότι στον αντίπαλο αυτό συνδυασμό μετέχουν και εξαίρετοι άνθρωποι της πόλης σας οι οποίοι πιστεύουν στο ίδιο με εσάς όραμα, στο ίδιο με εμάς όραμα, του νέου δυνατού και ενιαίου δήμου Τριφυλίας. Δυστυχώς οι φίλοι μας αυτοί εγκλωβίστηκαν στις στενές κομματικές επιταγές και ακολούθησαν συνοδοιπορούντες έναν επικεφαλής που εμπνέεται από αντίθετα απ’ αυτούς σχέδια και οράματα για το δήμο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages