Διαρκής επιμόρφωση αγροτών στο ΚΕΓΕ 'Δήμητρα' - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Διαρκής επιμόρφωση αγροτών στο ΚΕΓΕ 'Δήμητρα'

ΕΜΦΑΣΗ στην διαρκή εκπαίδευση των αγροτών μέσα απο επιμορφωτικά προγράμματα συνεχίζει να αποτελεί το ΚΕΓΕ 'Δήμητρα' Κυπαρισσίας που στεγάεται σε ιδιόκτητο κτίριο κοντά στην Ε.Ο Κυπαρισσίας- Πύργου με προγράμματα που θα συνεχιστούν και κατά την διάρκεια της νέας αγροτικής περιόδου.
Πιο αναλυτικά σε ότι αφορά τις δράσεις που υλοποιήθηκαν την τρέχουσα χρονιά ο υπεύθυνος του Κέντρου Γιώργος Τσουμάνης δήλωσε ότι 'ήταν μια θετική χρονιά και ο απολογισμός του ΚΕΓΕ ήταν σημαντικός' αναλύοντας τις επίμέρους δράσεις για ολόκληρο το 2010.
Οι δράσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας για το 2010 :
• Μάρτιος 2010. Επίσκεψη Γάλλων σπουδαστών και παρακολούθηση εισήγησης του τμηματάρχη φυτοπροστασίας Παρασκευόπουλου Αντώνιου με θέμα «Ολοκληρωμένη διαχείριση σε καλλιέργειες κηπευτικών της περιοχής».
• Απρίλιος 2010. Τελετή εγκαινίων του κτιρίου του Κέντρου και ταυτόχρονη ημερίδα για την μελισσοκομία με εισηγητή τον καθηγητή μελισσοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χαριζάνη Πασχάλη.
• Ιούλιος 2010. 3ημέρη ταχύρυθμη εκπαίδευση μελισσοκομίας από τον Γεωπόνο Σκαρέα Σπύρο. Ο συμμετοχή των εκπαιδευομένων ήταν εντυπωσιακή.
• Σεπτέμβριος 2010. Συνεδρίαση ομάδας εργασίας του ΓΕΩΤΕΕ παραρτήματος Πελοποννήσου για την συνταγογράφηση γεωργικών φαρμάκων με την συμμετοχή γεωπόνων από όλες τις Δ/νσεις Αγροτικής Ανάπτυξης της περιφέρειας και εκπρόσωποι γεωπονικών συλλόγων. Η εκδήλωση ήταν πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της περιοχής μας καθώς υλοποιήθηκε για πρώτη φορά και υπήρξαν θετικές εντυπώσεις....

Σε ότι αφορά τις προσεχείς δραστηριότητες που προγραμματίζονται σύμφωνα με τον κ. Τσουμάνη αποσκοπούν στην διαρκή επαφή των νέων αγροτών με τις τάσεις της αγοράς. Ετσι αναμένεται τους επόμενους 2 με 3 μήνες να πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες δράσεις:
Δεκέμβριος 2010. Θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για τους νέους αγρότες
• Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2011. Έναρξη εκπαιδεύσεων για τους νέους αγρότες όπου αναμένεται μεγάλη συμμετοχή....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages