Η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματα στέλνει μηνύματα... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματα στέλνει μηνύματα...

9/11/2010
Η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματα δεν αφήνει συνήθως περιθώρια παρερμηνειών και σαφέστατα οι πολίτες στέλνουν μηνύματα απο τις κάλπες. Το παράδοξο σε αυτή την αναμέτρηση είναι ορισμένα αποτελέσματα σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο όπως θα αναλύσουμε στην συνέχεια αλλά και η αποδοκιμασία της Κυβερνητικής πολιτικής μαζί με ένα μείγμα απολιτίκ διάθεσης απο τους ψηφοφόρους που δύκολα μεταφράζεται.
Αρχικά το πρώτο που παρατηρούμε σε επίπεδο Περιφέρειας είναι ότι ηττήθηκαν οι ασόβαρες δημοσκοπήσεις κατά παραγγελία για μεγάλη διαφορά μεταξύ Δράκου και Τατούλη απο δημοσκοπικά κέντρα. Η διαφορά των 2 μονομάχων κνήθηκε αρκετά κάτω απο την μία ποσοστιαία μονάδα, δείγμα ότι το ντέρμπι έχει αρχίσει να διαμορφώνει ένα νέο πολιτικό σκηνικό στο τόπο μας.
Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι η αποχή σε ορισμένες περιοχές ξεπέρασε ακόμα και το 48% όταν κατά περιόδους διαπιστώναμε ότι υπήρχαν αρκετοί ετεροδημότες και έντονη κίνηση στο Νομό μας. Προφανώς ήρθαν περισότερο για επίσκεψη και φραπόγαλο και όχι για την εκλογική διαδικασία. Ισως αυτό αφορά περισσότερο συγκεκριμένες ηλιακές ομάδες του εκλογικού σώματος και ιδίως όσους αισθάνονται ότι αδικούνται οι πολίτες απο το πολιτικό σύστημα. Ωστόσο ελάχιστοι αυτοδιοικητικοί είχαν προβλέψει το μέγεθος της αποχής φέτος.
Το τρίτο στοιχείο αποτελεί το παράδοξο της Καλαμάτας. Αλήθεια πως ειναι δυνατόν ο Νίκας να εκλέγεται απο την πρώτη Κυριακή με 53% και βάλε και ο κ. Δράκος να λαμβάνει κοντά στο 45%. Ενα ποσοστό που θα μπορούσε άνετα να καλύψει την συνολική διαφορά σε επίπεδο Περιφέρειας οπότε εκεί θα απαιτηθεί αρκετή δουλειά. Οπως και σε ορισμένες άλλες περιοχές.
Το τέταρτο στοιχείο είναι ότι στο μοναδικό Δήμου που υποψήφιος κατά την διάρκεια των αποτελεσμάτων συγκέντρωσε την αυτοδυναμία στο 51,47% τελικά να οδεύει στον δεύτερο γύρο με διαφορά λίγων δεκάδων ψήφων. Αυτό συνέβη στο Δήμο Τριφυλίας. Σε ένα μεγάλο Δήμο όπου ορισμένα τμήματα διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Μια μάχη όμως που κρίνεται άμεσα τα επόμενα 24ωρα καθώς ο συνδυασμός του Κώστα Κόλλια έδειξε ότι έχει πολλαπλά στοιχεία επαφής με τους πολίτες και την κοινωνία αποδεχόμενοι το πρόγραμμά του.
Οι φετινές εκλογές δίνουν μαθήματα στους πολιτικούς και την Πολιτική. Σε ένα ταξίδι όπου η αποχή αποτελεί ένα μεγάλο νικητή σίγουρα θα προβληματίσει το μέλλον της δημοκρατίας και την ποιότητά της τα επόμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages