Πρωταθλητές Μεσσηνία και Ηλεία στην ...εγκληματικότητα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Πρωταθλητές Μεσσηνία και Ηλεία στην ...εγκληματικότητα

Τέσσερις νομοί της Πελοποννήσου- Αχαΐας, Μεσσηνίας, Ηλείας και Κορινθίας- αντιμετωπίζουν κύμα κλοπών, διαρρήξεων και ληστειών, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της εγκληματικότητας του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για το 2009. Ακόμη, σημαντική έξαρση όλων των αδικημάτων παρουσιάζεται στην Εύβοια, αλλά και στον Νομό Ηρακλείου στην Κρήτη, όπου ουσιαστικά σημειώνονται σχεδόν όσα αδικήματα καταγράφονται αθροιστικά και στους τρεις άλλους νομούς της Μεγαλονήσου.
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., που εδώ και καιρό έχουν δοθεί στον Τύπο, σε όλη την επικράτεια σημειώθηκε το 2009 σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο αύξηση των ληστειών κατά 43%, των κλοπών και των διαρρήξεων κατά 7,14% και των κλοπών τροχοφόρων κατά 13,4%. Ο αριθμός των 72.658 κλοπών και διαρρήξεων και των 4.708 ληστειών που καταγράφηκαν τον προηγούμενο χρόνο σε όλη τη χώρα είναι ρεκόρ όλων των εποχών. Εντυπωσιακό στοιχείο επίσης είναι ότι τον προηγούμενο χρόνο αυξήθηκαν οι υποθέσεις σωματεμπορίας που ανέδειξε η ΕΛ.ΑΣ. κατά 67,18%. Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. σε έγγραφό της αναφέρει ότι το ποσοστό συμμετοχής των αλλοδαπών στην εγκληματική δραστηριότητα αγγίζει το 52%.
Ασφαλώς τα περισσότερα αδικήματα σημειώνονται στην Αθήνα. Στην πρωτεύουσα καταγράφεται το 66% των διαρρήξεων και των κλοπών όλης της χώρας και το 76% των ληστειών όλης της χώρας. Στην πρωτεύουσα η αύξηση των ληστειών το 2009 ήταν της τάξεως του 43,9%, των κλοπών και των διαρρήξεων 5,48% και των κλοπών τροχοφόρων 13,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages