Παρατηρητήριο απο το Επιμελητήριο στα Μεσσηνιακά προιόντα...με καθυστέρηση - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Παρατηρητήριο απο το Επιμελητήριο στα Μεσσηνιακά προιόντα...με καθυστέρηση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την εδυνμάωση της αγοράς εξέδωσε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι:
'Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας στο πλαίσιο της «Συμμαχίας για την ενδυνάμωση της Μεσσηνιακής Αγοράς» και της διαρκούς προσπάθειας, που καταβάλλει για την πληρέστερη πληροφόρηση και ενημέρωση, τόσο του επιχειρηματικού κόσμου και των φορέων (κρατικών ή μη), όσο και των κατοίκων του, ξεκίνησε ΕΡΕΥΝΑ με την οποία παρακολουθεί την κίνηση και την παρουσία των τοπικών αγροτικών προϊόντων στα μεγάλα super market της περιοχής.
Η Έρευνα με τίτλο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ SUPER MARKET» διεξάγεται κάθε 15 ημέρες στα μεγαλύτερα Super Market, καταγράφει και αποτυπώνει την κίνηση και διαθεσιμότητα των αγροτικών μας προϊόντων στα ράφια των. Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία της έρευνας βασίζονται στην οπτική παρατήρηση του καταναλωτή. Επίσης είναι χρήσιμο να αναφερθεί ότι στο πλαίσιο αυτής της Έρευνας μεσσηνιακά προϊόντα χαρακτηρίζουμε όλα τα τυποποιημένα αγροτικά προϊόντα που παράγονται, επεξεργάζονται και τυποποιούνται στη Μεσσηνία.
Στη σημερινή δεύτερη κατά σειρά έρευνα που διενεργήσαμε, διαπιστώσαμε με μεγάλη μας λύπη, ότι στα ράφια των μεγάλων Σούπερ Μάρκετ υπάρχουν από ελάχιστα έως και κανένα τοπικό προϊόν ενώ τα ευρήματα της έρευνας είναι πολύ ανησυχητικά και απαισιόδοξα. Γι’ αυτό το λόγο πιστεύουμε ότι οι πολίτες πρέπει να ευαισθητοποιηθούν και να απαντήσουν στην πρόκληση, επιλέγοντας για τις ανάγκες τους ΜΟΝΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, γιατί μόνο η πίεση του “κυρίαρχου της αγοράς”, δηλαδή του “καταναλωτή”, θα υποχρεώσει τις μεγάλες αλυσίδες των
Super Market να τηρήσουν τους ηθικούς κανόνες προς την πόλη που τους φιλοξενεί....'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages