Συνεχίζεται το κλείσιμο των ενεργών ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Συνεχίζεται το κλείσιμο των ενεργών ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου

Το επόμενο βήμα για την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που προβλέπει το κλείσιμο και την αποκατάσταση των 79 ενεργών Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων πραγματοποιήθηκε σήμερα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Φώτη Χατζημιχάλη για την παύση λειτουργίας ακόμη επτά ΧΑΔΑ στο νομό Λακωνίας.
Ο κ. Φώτης Χατζημιχάλης έχει ήδη υπογράψει απόφαση για το κλείσιμο εννέα ενεργών ΧΑΔΑ στους νομούς Αργολίδας και Μεσσηνίας, ενώ για τους 71 ανενεργούς έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες προκήρυξης διαγωνισμών για την ανάθεση των εργολαβιών αποκατάστασης, η χρηματοδότηση των οποίων έχει εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ.
Η σημερινή απόφαση του Γενικού Γραμματέα αναφέρεται στην παύση λειτουργίας των ακόλουθων επτά (7) ενεργών ΧΑΔΑ, οι οποίοι μπορούν να καλυφθούν από τη λειτουργία των εγκαταστάσεων δεματοποίησης/προσωρινής αποθήκευσης αστικών απορριμμάτων στο Δ. Μολάων του Ν. Λακωνίας. Στην απόφαση προβλέπεται η άμεση διενέργεια αυτοψίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας σε συνεννόηση με τους οικείους ΟΤΑ ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της παύσης λειτουργίας, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει και η σύνταξη των Τεχνικών Μελετών Περιβαλλοντικής Αποκατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages