Καμπανάκι για το μέλλον απο την ομιλία Κουσελά για τον προυπολογισμό. ! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Καμπανάκι για το μέλλον απο την ομιλία Κουσελά για τον προυπολογισμό. !

Ως τελευταία ευκαιρία για το πολιτικό σύστημα να βαδίσει από κοινού τον δρόμο της προσπάθειας για την έξοδο από την κρίση, εκτιμά την δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η χώρα, ο υφυπουργός Οικονομικών, Δ. Κουσελάς, ο οποίος ταυτόχρονα διαμήνυσε ότι οι πολίτες δεν θα συγχωρήσουν άλλη τακτική. Κατά την ομιλία του στη Βουλή ο κ. Κουσελάς έκανε λόγο για Προϋπολογισμό έκτακτης ανάγκης, ο οποίος ταυτόχρονα χαρακτηρίζεται από συνέπεια, διαφάνεια και συνέχεια στην επίπονη πορεία που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και εντάσσεται σε ένα συνολικότερο σχέδιο διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Καταλόγισε δε στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι εξαντλείται σε γενικολογίες, συνθηματολογία, κοινοτοπίες και αντιφάσεις και στους βουλευτές που αναλώνουν τον προβληματισμό τους σ’ ένα στείρο καταγγελτικό λόγο, «ισοπεδωτική κριτική επί δικαίων και αδίκων, δίχως να αναλογιστούν τα αίτια που μας έφεραν εδώ»….. Ο αρμόδιος υφυπουργός, τόνισε ότι δεν νοείται δημοσιονομική εξυγίανση και προοπτική ανάπτυξης, δίχως την αναγκαία ανάταξη των εσόδων, με διεύρυνση, κυρίως, της φορολογικής βάσης και περιορισμό της φοροδιαφυγής.
Εκείνο, όμως που τόνισε επιτακτικά ότι προέχει είναι να καταλάβουν οι πολίτες πως η μάχη για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, είναι υπόθεση όλων. «Αυτό πρέπει να είναι το σημαντικότερο κίνητρο, για κάθε συνειδητό πολίτη» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής, ανέφερε ότι το 2010, με ύφεση 4% ΑΕΠ, επετεύχθη αύξηση εσόδων 4,5% και διψήφιους ρυθμούς αύξησης του ΦΠΑ από τον Σεπτέμβριο και μετά, την ίδια στιγμή που ο τζίρος του εμπορίου έπεφτε κατά 10%.
Ειδικά - όπως είπε - ο ΦΠΑ, απέδωσε, κάτι στο οποίο συνέβαλαν και οι πολίτες, το «κίνημα των αποδείξεων», ενώ ήδη εξετάζεται το ενδεχόμενο χορήγησης επιπλέον θετικού κινήτρου για τη χρήση της νέας ηλεκτρονικής κάρτας συναλλαγών και συλλογής αποδείξεων.
Επιπλέον ο κ. Κουσελάς γνωστοποίησε ότι συνολικά στο 11μηνο του 2010, το ΣΔΟΕ εντόπισε παραβάσεις και απόκρυψη ΦΠΑ, στα οποία αντιστοιχούν πρόστιμα εκτιμώμενου ύψους 4 δισ.
ευρώ, έναντι 1,6 δισ. που ήταν στο αντίστοιχο 11μηνο του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages