Χαράτσια στο Δήμο Καλαμάτας σχεδιάζει ο Νίκας.. - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Χαράτσια στο Δήμο Καλαμάτας σχεδιάζει ο Νίκας..

Αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των δημοτικών τελών εξήγγειλε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας. Όπως τόνισε σε δηλώσεις του, φιλοσοφία των νέων μέτρων θα είναι η όσο το δυνατό συμπίεση του κόστους αποκομιδής, αλλά και ο εξορθολογισμός του υπολογισμού καταβολής τελών. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι αυτό που ίσχυε μέχρι σήμερα και κάποια τοπικά διαμερίσματα ή περιοχές εκτός του πολεοδομικού ιστού της Καλαμάτας πλήρωναν λιγότερα δημοτικά τέλη, θα επαναπροσδιοριστεί. Πάντως, ο κ. Νίκας άφησε και κάποια αιχμή για τη στάση μέχρι σήμερα των κατοίκων του Ταϋγέτου με τη Μαραθόλακκα, λέγοντας ότι «αν δε γίνονταν αυτά στον Ταύγετο, μέχρι τον Οκτώβριο οι πολίτες δε θα πλήρωναν».
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος ανέφερε: «Ο Δήμος Καλαμάτας εισπράττει περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ από την επιβολή των δημοτικών τελών, αλλά για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του χρειάζονται τα διπλάσια χρήματα.
Επειδή τα τέλη είναι ανταποδοτικά, υπάρχουν δύο τρόποι για να βρεθούν τα επιπλέον έσοδα. Ο πρώτος είναι να προχωρήσεις σε άμεση αύξηση των δημοτικών τελών στο ύψος των υποχρεώσεων του Δήμου Καλαμάτας, περίπου 20%.

Απο το kalamatablogs...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages