Τα ελαιόλαδα μαιμού δυσφημούν την Ελλάδα- Η Μεσσηνία αντέδρασε αλλά τι κανουν τα υπουργεία; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Τα ελαιόλαδα μαιμού δυσφημούν την Ελλάδα- Η Μεσσηνία αντέδρασε αλλά τι κανουν τα υπουργεία;

Με ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ η τηλεόραση Best εμφάνισε απο τον Ιούλιο τη Νοθεία που γίνεται με το ελαιόλαδο μας στην Αμερική. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και συγκεκριμένα ο Γ. Γραμματέας Μεσσήνιος Γ.Κανελλόπουλος αντέδρασε άμεσα τότε στέλνοντας επιστολή ζητώντας εξηγήσεις από την πρεσβεία μας στην Αμερική αλλά ακόμα περιμένουμε τα αποτελέσματα. Αυτό αποδεικνύει ότι δεν είναι ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε ότι τα Ιταλικά και Ισπανικά Ελαιόλαδα στις ΗΠΑ είναι νοθευμένα άρα είναι ευκαιρία…! να προβληθούν τα δικά μας όπως λέει ο κ Γ. Κασαπίδης και ο κ.Γρ.Αποστολάκος από την ΝΔ. Το ρεπορτάζ τότε έλεγε τα εξής : Στην Αμερική το λάδι Καλαμάτας που πωλείται είναι πυρηνέλαιο!!
Τελικά πού τα πάμε καλά; Ας υποθέσουμε, γιατί περί υπόθεσης πρόκειται… ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει στα αγροτικά μας προϊόντα και στη… ναυαρχίδα αυτών το ελαιόλαδο. Το «χρυσάφι μας» όπως το αποκαλέσαμε κατ’ επανάληψη στο παρελθόν που μας δίνει κι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, ικανό να διατηρήσουμε ψηλά μια παράδοση και μια ταυτότητα εκατονταετιών. Το θέμα όμως είναι ότι δεν μπορούμε να διατηρήσουμε την εξαγωγική και εσωτερική ισορροπία στη διακίνησή του, ούτε καν να παρακολουθήσουμε την αγορά και στηριζόμαστε στην «αγρανάπαυση» της ιστορίας του προϊόντος μας και σε έναν τίτλο «έξτρα παρθένο ελαιόλαδο». Οι διαρκείς «προκλήσεις» μειγμάτων και τα «βαφτίσια» του προϊόντος μας και της ταυτότητάς του, φαίνεται πως δεν μας… ταρακουνούν όταν όμως ταρακουνούν για τα καλά, την «καταναλωτική εμπιστοσύνη – συνείδηση» του ελαιολάδου, χωρίς να το παίρνουμε… χαμπάρι ή αδιαφορώντας. Κι ερχόμαστε στην ουσία. Η εταιρεία “Castella”παρουσιάζεται ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εισαγωγής η οποία δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ με έδρα τη Νέα Υόρκη και η διείσδυσή της στην αγορά είναι κάτι παραπάνω από αξιοσημείωτη. Στα προϊόντα συναντά κανείς ένα πλούσιο κατάλογο σε διάφορες κατηγορίες και ανάμεσά τους περίοπτη θέση έχουν αυτά της Ελλάδας και ειδικά της Καλαμάτας, ελιές και ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages