Τσιγάρο στα μπαρ, αλλά ….με φόρο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Τσιγάρο στα μπαρ, αλλά ….με φόρο

Με τσιγάρο στα μπαρ φαίνεται ότι θα περάσουν οι Έλληνες τα Χριστούγεννα, καθώς, ελέω μνημονίου, το υπουργείο Υγείας, με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Οικονομικών, θα επιτρέψει το κάπνισμα στα μπαράκια, αλλά με ειδική αδειοδότηση έναντι χρηματικού ποσού! Διυπουργική επιτροπή θα καθορίσει τις επόμενες μέρες το ύψος του ποσού που θα καταβάλλουν οι μαγαζάτορες για να πάρουν άδεια καπνιζόντων. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η πρόταση αυτή έπεσε στο τραπέζι προκειμένου να σωθούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται τη νύχτα (περίπου 4.000 έχουν καταγραφεί συνολικά) και βλέπουν το τελευταίο διάστημα να μειώνεται η κίνηση εξαιτίας της καπναπαγόρευσης. Η παραπάνω πρόταση δεν βρίσκει αντίθετο τον Γ. Παπακωνσταντίνου, δεδομένης και της οικονομικής συνεισφοράς των επιχειρηματιών και της διάσωσης των καταστημάτων. Οι λεπτομέρειες των ρυθμίσεων αλλά και ο καθορισμός του ποσού που πρέπει να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες των μπαρ, θα συζητηθούν σε διυπουργική επιτροπή που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.
Εκεί όπου δεν αναμένεται να επιτραπεί το κάπνισμα είναι τα εστιατόρια και γενικότερα οι χώροι όπου σερβίρεται φαγητό. Επ' αυτού -όπως αναφέρουν πηγές- είναι σύμφωνα όλα τα κυβερνητικά στελέχη. Κατά τα άλλα, ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί κανονικά στους υπόλοιπους δημόσιους χώρους και μάλιστα οι έλεγχοι θα ενταθούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη μάχη των προστίμων μπαίνει πιο εντατικά και το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ).
Οι γνωστοί και ως «ράμπο» του υπουργείου Υγείας θα μπουν στη διαδικασία των προστίμων, καθώς διαπιστώθηκε ότι μέχρι στιγμής η δημοτική αστυνομία δεν επιβάλλει τις αναμενόμενες ποινές είτε εξαιτίας της προσωπικής επαφής που έχουν συνήθως οι δημοτικοί άρχοντες με τους παραβάτες είτε επειδή το σύστημα παρουσιάζει δυσλειτουργίες (έλλειψη προσωπικού κ.λπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages