Καταργούνται τα αθλητικά σχολεία στη Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Καταργούνται τα αθλητικά σχολεία στη Μεσσηνία

«Λουκέτο» μπαίνει μετά από 30 χρόνια στα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης τα οποία σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας έχουν υψηλό κόστος και είναι «αντιπαραγωγικά για τον αθλητισμό και αντιπαιδαγωγικά για την εκπαίδευση». Το λουκέτο αφορά δυστυχώς και το Αθλητικό Γυμνάσιο Κυπαρισσίας και Καλαμάτας με 500 μαθητές συνολικά υποβαθμίζοντας έτσι ακόμα και την προοπτική αθλητισμού στον τόπο μας..
Εδώ και αρκετό καιρό το υπουργείο είχε κόψει τη δαπάνη της μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην έχουν τρόπο να φτάσουν σε αυτά, ενώ οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας γονέων και μαθητών ήταν πλέον καθημερινό φαινόμενο.
Οι μαθητές θα μπορούν είτε να συνεχίσουν στα τμήματα γενικής παιδείας του σχολείου που φοιτούσαν, είτε να μεταγραφούν σε κάποια άλλο σχολείο.
Όπως προβλέπει σχετική εγκύκλιος της υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου, τα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης θα σταματούν να λειτουργούν ήδη από φέτος σε κάθε περίπτωση κατά την οποία θα προκύπτει οποιοδήποτε κώλυμα, είτε με τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, είτε με τη μεταφορά των μαθητών στους χώρους άθλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages