Κουραστική ημερίδα χωρίς ουσία....και πόρισμα στη Καλαμάτα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Κουραστική ημερίδα χωρίς ουσία....και πόρισμα στη Καλαμάτα

Μια εκδήλωση για την ανάπτυξη έγινε στην Καλαμάτα εχθές με την Αιγίδα της εφημερίδα «Εξπρές» αφήνοντας πολλά ερωτηματικά. Η εκδήλωση που στόχο είχε να αναδείξει την «Παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και τον ειδικό τουρισμό σαν την συνταγή για την ανάπτυξη στην Μεσσηνία» είχε προξενήσει το ενδιαφέρον πολλών επιχειρηματιών του Νομού που περίμεναν υπομονετικά να ακούσουν κάτι που θα τους διαφωτούσε στους τομείς αυτούς. Η οργάνωση ήταν αποτυχημένη διότι εκτός των τεχνικών προβλημάτων (εικόνα στον προντζέκτορα κλπ) θα έπρεπε να είχε και τηλεοπτική κάλυψη για να δουν όλοι (που δεν μπόρεσαν να έρθουν) τι επιτέλους λεν σε τέτοιες εκδηλώσεις και να κρίνουν.
Ο χρόνος της εκδήλωσης χάθηκε στις επιδείξεις λογοδιάρροιας των περισσοτέρων ομιλητών χωρίς ουσία αλλά με γενικότητες και αριθμούς που δεν θυμάται κανένας αφού προς στιγμήν κάποιοι νόμιζαν ότι μιλάνε σε διάλεξη μαθήματος για εξετάσεις… με αποτέλεσμα να κουράσει και τους ποιο φιλότιμους αφού διήρκησε γύρω στις 4 ώρες. Στην εκδήλωση ως συνήθως ήταν καλεσμένοι και μίλησαν εκτός από τους διοργανωτές (Καλωφολιάς-ΕΞΠΡΕΣ) και Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Γ Κανελλόπουλος, ο Νομάρχης Μεσσηνίας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, κλπ οι οποίοι ανέπτυξαν με γενικότητες αυτά που συνήθως ακούμε από αυτούς σε όλες τις εκδηλώσεις. Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν ο εκπρόσωπος των κτηνοτρόφων (κτηνοτρόφος οικογενειακώς ο ίδιος) που μίλησε στην ουσία και με επιχειρήματα συγκεκριμένα και κατανοητά με αποτέλεσμα να καταχειροκροτηθεί μια και είπε πράγματα άγνωστα αλλά απλά καθημερινά. Επίσης πολύ κατανοητός και συγκεκριμένος για το θέμα ήταν και ο πρόεδρος της «AGRINO»(ρύζια- όσπρια) που και αυτός μέσα από την επιχειρηματική του εμπειρία είπε τα πράγματα με το όνομα τους και με προτάσεις για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων.
Αυτός που εμφανίστηκε σαν τον «Γκουρού» της ανάπτυξης ήταν ο πρώην επιχειρηματίας και νυν πρόεδρος του επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ Γ. Καραμπάτος ο οποίος μίλησε χωρίς να πει τίποτα συγκεκριμένα αλλά με αοριστολογίες λες και ήταν από άλλον πλανήτη και βλέποντας την πηγή του κακού για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας τα πανηγύρια που γίνονται σε όλο τον Νομό κατά εποχή τα οποία όπως ξέρουμε έχουν την μεγάλη αποδοχή πάρα πολύ κόσμου που ο ίδιος τους απαξιώνει με την εμμονή του αυτή . Τα πανηγύρια αυτά είναι μέρος της ζωής μας και της κουλτούρας μας κάτι που δεν καταλαβαίνει ο "περιπλανώμενος ανά τον κόσμο" κ. Καραμπάτος που έχει κηρύξει πόλεμο διότι θίγουν τα συμφέροντα των εμπόρων… όπως λέει χωρίς να μιλά για τα συμφέροντα που θίγουν τα «μεγάλα πανηγύρια» ( Αλυσίδες Πολυκαταστημάτων) που λειτουργούν σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο και σχεδόν για 12 μήνες… Άραγε ( για παράδειγμα) θα μπορούσε να καταλάβει αν δεν ήταν το πανηγύρι, πως θα ήταν η Μεσσήνη στον εορτασμό της κάθε χρόνο;Τελειώνοντας θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι οι εκδηλώσεις αυτές είναι χρήσιμες αρκεί να έχουν ομιλητές τους επιχειρηματίες που ξέρουν το πρόβλημα και ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις και όχι «γυρολόγους καρμπόν» των εκδηλώσεων που χειροκροτούνται μεταξύ τους .
Νίκος Μπελογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages