Γραφειοκρατία και έλλειμα πρωτογενούς τομέα διαπίστωσαν οι ομιλητές στο ΚΕΓΕ Κυπαρισσίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Γραφειοκρατία και έλλειμα πρωτογενούς τομέα διαπίστωσαν οι ομιλητές στο ΚΕΓΕ Κυπαρισσίας

8/12/2010
Η επιμόρφωση των νέων αγροτών αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για το μέλλον της ορθής παραγωγής και αναβάθμισης του αγροτικού προιόντος, όπως επισημάνθηκε στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο ΟΓΕΕΚΑ ΄'Δήμητρα" Κυπαρισσίας απο τους ομιλητές με κεντρικό θέμα «Νέοι Αγρότες: Παρόν και μέλλον» με σημαντικές αναφορές για τους νέους αγρότες.
Χαιρετισμό απεύθυνε αρχικά ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης αναφερόμενες στο δυναμικό της περιοχής μας. Στο ανθρωπογενές περιβάλλον στη περιοχή της Τριφυλίας στάθηκε ο νέος Δήμαρχος κ. Κώστας Κόλλιας ο οποίος υπενθύμισε ότι "ξεκίνησε στον τόπο μας έχει εκκινήσει απο τον δραστήριο αγροτικό πληθυσμό, ιδίως τώρα με το νέο διευρυμένο Δήμο και μάλιστα υπάρχει όσμωση των ανθρώπων με την γή που καλλιεργούν και αναδύουν τους καρπούς της, οπότε επομένως η Πολιτεία κι εμείς οφειλουμε να σταθούμε κοντά στην προσπάθεια κυρώις των νέων αγροτών για το μέλλον".
Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών κ. Αλεξανδρόπουλος συμπλήρωσε ότι 'είναι λίγοι δυστυχώς οι νέοι αγρότες που εγκρίνονται απο τα προγράμματα αλλά το κυριότερο πρόβλημα αποτελεί η γραφειοκρατία και οι δαιδαλώδεις διαδικασίες που κόβουν τον ενθουσιασμό των νέων ανθρώπων και επομένως απαιτούνται σημαντικά βήματα προόδου' καταλήγοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν απο τις συλλογικές προσπάθειες.
ΕΛΛΕΙΜΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΤΟ ΑΕΠ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Στην ημερίδα μίλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» κ. Αριστείδης Σάμιτας ο οποίος ως οικονομολόγος εστίασε στο έλλειμα που υπάρχει στην χώρα μας σε ότι αφορά τον πρωτογενή τομέα εξηγώντας ότι 'μετά τον πόλεμο του 40 είχαμε αγροτική παραγωγή που άγγιζε το 60% του ΑΕΠ και σήμερα έχουμεμόνο 3% του ΑΕΠ γεγονός που μηδενίζει τον τομέα αγροτικής ανάπτυξης και συνεισφοράς στον χώρο' για να συνεχίσει λέγοντας ότι 'υπάρχουν προβλήματα προώθησης, τυποποίησης και τιμολόγησης του πολύτιμου προιόντος που διαθέτουμε καθώς δεν έχουμε αναλογιστεί με ποιό τρόπο θα προοθήσουμε το προιόν μας στην αγορά και υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης με γνώμονα την γνώση'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages