Κατέθεσαν απόψεις για τους "καλλικράτειους" - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Κατέθεσαν απόψεις για τους "καλλικράτειους"

16/12/2010
Τις απόψεις τους επί των προβλημάτων που θα ταλαιπωρήσουν τους «καλλικράτειους» Δήμους κλήθηκαν να καταθέσουν οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι της Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Δημαρχείο της Καλαμάτας. Επρόκειτο για μια συνάντηση, την πρώτη μιας σειράς που θα ακολουθήσουν, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.
Ο δήμαρχος Παν. Νίκας σχολίασε, με το πέρας της συνάντησης, ότι τα προβλήματα είναι τεράστια και δε θα μπορούν να αντιμετωπιστούν, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει από την 1η Ιανουαρίου το επίπεδο παροχής υπηρεσιών να είναι ίδιο τουλάχιστον με το σημερινό. Αναφέρθηκε στη δραματική, όπως την αποκάλεσε, μείωση πόρων κατά 40%, στο γεγονός ότι οι Δήμοι είναι καταχρεωμένοι, ενώ ζήτησε ο λαός να σταθεί δίπλα στους δημάρχους και να εφαρμόσουν τη διοικητική μεταρρύθμιση, που δεν υποστηρίζεται, όπως θα έπρεπε, από το κράτος.
Κωνσταντίνος Κόλλιας
Ο δήμαρχος Τριφυλίας Κων. Κόλλιας, ο οποίος έκανε και την εισήγηση για τη συνάντηση, εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση δε θα μπορέσει να στηρίζει το νομοθέτημά της. Μίλησε για καθυστέρηση στην έκδοση των απαραίτητων Προεδρικών Διαταγμάτων, παρατηρώντας ότι το οικοδόμημα βρίσκεται, θεσμικά, στον αέρα. Ο αγώνας μας, συνέχισε, θα είναι πώς στις 3 Ιανουαρίου τα σχολεία θα είναι εφοδιασμένα με πετρέλαιο, πώς θα γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων, πώς η πληρωμή των υπαλλήλων. «Αν η κυβέρνηση πιστεύει πως οι δήμαρχοι θα γίνουν φορομπήχτες, εμείς δε θα το κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.
Στάθης Αναστασόπουλος
Φίλ. Μπάμης
Τις ίδιες ανησυχίες εξέφρασε και ο δήμαρχος Οιχαλίας Φίλ. Μπάμης, ο οποίος αποστασιοποιήθηκε κάπως από την πολιτική που ακολούθησαν οι συνάδελφοί του. «Το επιδιώξαμε να είμαστε δήμαρχοι», παρατήρησε και πρόσθεσε: «Αν σβήσει το όραμά μας, δεν κάναμε τίποτε». Σημείωσε ότι οι δημότες έχουν καταλάβει την οικονομική συγκυρία και οι δήμαρχοι θα πρέπει να καταβάλουν προσπάθεια για να κρατήσουν την αισιοδοξία για το καλό του τόπου.
Δημ. Καφαντάρης
Τέλος, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημ. Καφαντάρης εξέφρασε την αισιοδοξία του πως μπορούν να γίνουν πολλά, καθώς έχουν συμμάχους τους πολίτες, οι οποίοι τους εμπιστεύθηκαν. Δήλωσε δε ότι έως το τέλος της θητείας τους θα έχουν οργανώσει και τους Δήμους, αλλά θα έχουν υλοποιήσει και τα έργα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages