Χωρίς προσωπικά δεδομένα η κάρτα του πολίτη; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Χωρίς προσωπικά δεδομένα η κάρτα του πολίτη;

Ανοίγει ο δρόμος για την «Κάρτα του Πολίτη» με τον νόμο-πλαίσιο για την... ηλεκτρονική διακυβέρνηση του κράτους, τον οποίο θέτει σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Εσωτερικών, εντός των επόμενων ημερών.
Σύμφωνα με το Έθνος, κατά τη διάρκεια της αντίστοιχης δημόσιας διαβούλευσης για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η Κάρτα του Πολίτη, υπήρξαν αρκετά σχόλια πολιτών που εξέφραζαν αντιρρήσεις έως και άρνηση να παραλάβουν τη νέα «ταυτότητα», επισείοντας φόβους για ηλεκτρονικό φακέλωμα ή ακόμα θέτοντας ζήτημα προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του υπουργείου Εσωτερικών, η Κάρτα του Πολίτη δεν θα περιέχει προσωπικά δεδομένα, αλλά θα αποτελεί το ηλεκτρονικό «κλειδί» για κάθε χρήστη προκειμένου να εξυπηρετείται από το κράτος, μέσω Διαδικτύου . Για πρώτη φορά στην Ελλάδα κατοχυρώνεται θεσμικά το δικαίωμα επιλογής των πολιτών για ηλεκτρονική επικοινωνία με το κράτος σε σχέση με τους παραδοσιακούς τρόπους συναλλαγών που συνυπάρχουν και αφορούν την αυτοπρόσωπη παρουσία των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες. Η κυβέρνηση αναμένει με την εφαρμογή του νόμου να μειωθεί η γραφειοκρατία κατά 25%, και παράλληλα να «χτυπηθεί» η διαφθορά που δημιουργείται μέσω της διαπροσωπικής επαφής πολίτη- δημοσίου υπαλλήλου.
Η «ηλεκτρονική ταυτότητα» μέσω της οποίας θα συναλλάσσονται οι πολίτες με το κράτος, θα είναι η Κάρτα του Πολίτη. Κάθε χρήστης θα μπορεί από τον προσωπικό του υπολογιστή να υποβάλλει αιτήσεις, δηλώσεις, προσφορές, δικαιολογητικά συμμετοχής σε διαγωνισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages