Εξαθλιωμένους Πακιστανούς διακινούσε Ρουμάνος δουλέμπορος - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Εξαθλιωμένους Πακιστανούς διακινούσε Ρουμάνος δουλέμπορος

Ενας Ρουμάνος που καταζητείται με διεθνές ένταλμα σύλληψης για εμπορία ανθρώπων στη χώρα του συνελήφθη χθες στη Σπάρτη. Οι αστυνομικές αρχές οδηγήθηκαν στον Ρουμάνο όταν εντόπισαν σε καρότσα φορτηγού στην Καλλιρρόη 16 εξαθλιωμένους Πακιστανούς, που τους μετέφεραν ένας Ελληνας από το Ελος κι ένας ομοεθνής τους.
Οπως έγινε γνωστό, οι Πακιστανοί μεταφέρονταν από τον Πύργο Ηλείας στη Σκάλα Λακωνίας κατ' εντολήν του Ρουμάνου, ο οποίος συνελήφθη στη Σπάρτη και οδηγήθηκε στα κρατητήρια Καλαμάτας. Οι Πακιστανοί είχαν μεταφερθεί προ ημερών από τη Λακωνία στον Πύργο όπου εργάστηκαν σε χτήματα, και χθες τα ξημερώματα επέστρεφαν στη Σκάλα Λακωνίας για να δουλέψουν στη συγκομιδή πορτοκαλιών.
Το φορτηγό που τους μετέφερε εντοπίστηκε από πολίτη στο ύψος της Καλλιρρόης και ενημερώθηκε η Αστυνομία. Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έκαναν έλεγχο στο φορτηγό στη 1 τη νύχτα ης Τρίτης προς Τετάρτη, και στην καρότσα βρήκαν τους 16 δύστυχους εργάτες.
Ο Ρουμάνος μαζί με τον Ελληνα οδηγό κι έναν ακόμα Πακιστανό, που είχε αναλάβει τη… διαχείριση για λογαριασμό των εργατών, οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Καλαμάτας κατηγορούμενοι -όσον αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση- για διευκόλυνση των παράνομων μεταναστών. Σήμερα αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή.
Η κατάσταση των 16 Πακιστανών που βρέθηκαν στην καρότσα του φορτηγού χαρακτηρίζεται επιεικώς άθλια. Μάθαμε μάλιστα πως δηλώνουν ευχαριστημένοι ακόμα και με ένα… κομμάτι ψωμί, ακόμα και χωρίς να παίρνουν ούτε καν τα λιγοστά λεπτά του ευρώ που έχουν συμφωνήσει ως αμοιβή, για κάθε τελάρο που γεμίζουν.
'Eλευθερία'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages