Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα..ξενύχτια κομμένα για τους Ελληνες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα..ξενύχτια κομμένα για τους Ελληνες

Πτώση 30% των πωλήσεων στα αλκοολούχα ποτά!
Πτώση κατά 30% της κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών σε όγκο σημειώθηκε το 2010 σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών ΕΝΕΑΠ Ισίδωρος Ρεβάχ στο πλαίσιο συνάντησης με δημοσιογράφους. Για το 2011 η πτώση αναμένεται να είναι μεγαλύτερη εάν, σύμφωνα με τον κ. Ρεβάχ, δεν μειωθεί σημαντικά ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης.
Σύμφωνα με τον κ. Ρεβάχ, τα αλκοολούχα ποτά έχουν από το Μάρτιο του 2009 υποστεί τέσσερις διαδοχικές αυξήσεις, που τελικά οδηγούν σε συνολική αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κατά 124% και αντιστοιχεί πλέον σε πάνω από το 50% της λιανικής τιμής των προϊόντων. "Ο κλάδος έχει ζητήσει από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών την απόσυρση του νομοσχεδίου για τη νέα αύξηση και την συνεργασία για την υιοθέτηση μέτρων που θα είναι πραγματικά εις όφελος της οικονομίας" ανέφερε ο κ. Ρεβάχ….
Η υπερφορολόγηση, σύμφωνα τον κ. Ρεβάχ, έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες. Το ύψος του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αποτελεί ισχυρό κίνητρο για την παραγωγή και διακίνηση νοθευμένων ποτών. Επιπλέον ο κ. Ρεβάχ εκτιμά ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος να αυξηθεί το λαθρεμπόριο, καθώς οι γειτονικές χώρες έχουν πολύ χαμηλότερο φόρο από την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages