Με ανοιξιάτκο καιρό η τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Με ανοιξιάτκο καιρό η τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων

ΜΕ σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό πραγματοποιήθηκε στην Κυπαρισσία η τελετή καθαγιασμού των υδάτων στην νότια πλευρά του λιμανιού παρουσία πλήθος κόσμου αλλά και επισήμων. Ο Μητροπολίτης Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην πνευματική διάυγεια και κάθαρση της ψυχής που αναδεικνύει το νόημα της εμβάπτισης των υδάτων όχι μόνο συμβολικά αλλά και ουσιαστικά, αναφερόμενος στην σημασία της εορτής. Λίγο μετά τις 11.15 ολοκληρώθηκε η ρίψη του Τιμίου σταυρού στο λιμάνι όπου βούτηξαν κολυμβητές και αθλητές του Ναυταθλητικού Ομίλου παρά το γεγονός ότι ειχαμε χαμηλές θερμοκρασίες στην θαλάσσια περιοχή.
Τον Σταυρό ανέσυρε ο αθλητής Χρήστος Παναγιωτόπουλος ο οποίος δήλωσε στον 936 ικανοποιημένος απο την συμμετοχή του τονίζοντας ότι η γιορτή είναι ξεχωριστή για όλους τους πιστούς εκφράζοντας την χαρά του που βούτηκε στα νερά της 'Αρκαδιάς' για να ανασύρει τον σταυρό. Αργότερα ο Μητροπολίτης του δώρισε συμβολικά ένα χρυσό σταυρό με την ευχή να είναι υγιής και να έχει δύναμη αλλά και αναμνηστικά δώρα αγάπης στους κολυμβητές που μετείχαν.
Στις εκδηλώσεις έδωσαν και φέτος το παρών ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας, οι Αντιδήμαρχοι κ. Σαμπαζιώτης, Παν. Τσίγγανος, Γ. Φιλντίσης, ο βουλευτής κ. Βουδούρης αλλά και εκπρόσωποι των αρχών όπως απο την Αστυνομική υποδιεύθυνση, απο το Λιμενικό σταθμό ο κ. Γιακουμάκης, απο το Πυροσβεστικό κλιμάκιο αλλά και πλήθος κόσμου....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages