Ψήφισμα και ενιαίο μέτωπο για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Ψήφισμα και ενιαίο μέτωπο για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας

Σε κοινό ψήφισμα κατέληξε η Επιτροπή Αγώνα που συστάθηκε απο κοινού μεταξύ του Δήμου Τριφυλίας και του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας που ξεκίνησε πρόσφατα μετά απο απόφαση του Δ.Σ. απαιτώντας τη παραμονή έστω 2 ειρηνοδικών στην περιφέρεια δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας. Εξάλλου για το ζήτημα αυτό παραμένουν σε αποχή διαρκείας τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου, με το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας εξέδωσε ψήφισμα στην τελευταία του συνεδρίαση την Παρασκευή.
Σε σύσκεψη που διεξήχθη στο Δημοτικό Μέγαρο της Κυπαρισσίας, συμμετείχαν ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τριφυλίας Αιμιλιανός Σεκλός, οι δημοτικοί σύμβουλοι - δικηγόροι Παναγιώτης Τσίγγανος και Θανάσης Πετρόπουλος, καθώς επίσης το μέλος Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργος Βασιλόπουλος. Ουσιαστικά απο εδώ και πέρα θα διεξαχθούν επαφές και με τους δημάρχους των όμορων δήμων Πύλου-Νέστορος, Οιχαλίας και Ζαχάρως -καθώς ένα σημαντικό γεωγραφικό κομμάτι εξυπηρετείται από το Πρωτοδικείο Κυπαρισσία-, ώστε να υπάρξει ενιαίο μέτωπο. Τις επόμενες μέρες θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Στο κοινό ψήφισμα σημειώνονται τα εξής:
«Η Επιτροπή Αγώνα που συγκροτήθηκε μετά από πρόταση του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας και απόφαση-ψήφισμα του Δ.Σ. Δήμου Τριφυλίας αποφάσισε τα εξής:
Α) Να διαμαρτυρηθεί έντονα για την επιχειρούμενη αποψίλωση των υπηρεσιών των Ειρηνοδικείων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας αλλά και του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, με την μετάθεση μίας εκ των δύο ειρηνοδικών που έχουν απομείνει, γεγονός που θα υποβαθμίσει περαιτέρω την ποιότητα απονομής της δικαιοσύνης σε βάρος των πολιτών του δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής που καλύπτουν τα 6 Ειρηνοδικεία του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας.
Β) Να ζητήσει την πλήρωση τουλάχιστον μιας κενής θέσης με την μετάθεση άλλου ειρηνοδίκη ή σε αντίθετη περίπτωση την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης μετάθεσης.
Γ) Να επιδιώξει συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς και τους εκπροσώπους του νομού στη Βουλή.
Για τα αποτελέσματα των ενεργειών της και την κλιμάκωση της παραπέρα δράσης της, εφόσον απαιτηθεί, θα ενημερώσει τους φορείς και τους πολίτες της Περιφέρειας του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας
».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages