Στο διαδίκτυο όλες οι αποφάσεις των Δήμων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Στο διαδίκτυο όλες οι αποφάσεις των Δήμων

29/1/2011
Με επείγον έγγραφο του, το Υπουργείο Εσωτερικών, υπενθυμίζει (και) στους στους Δήμους της Πελοποννήσου καθώς και προς τα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις τους ότι έχουν υποχρέωση να αναρτούν τις σχετικές αποφάσεις τους, στο Πρόγραμμα Διαύγεια, από την 15 Μαρτίου 2011.
Τι σημαίνει αυτό ;Σημαίνει ότι σε περίπου πενήντα μέρες από σήμερα, οι Δήμοι πρέπει να είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν αυτή την εντολή. Δεν έχουν δικαίωμα να την αγνοήσουν ή να καθυστερήσουν την ανάρτησή των αποφάσεων τους. Ενόψει της έναρξης εφαρμογής αυτής της διαδικασίας, το Υπουργείο Εσωτερικών διευκρίνισε στους Δήμους τα εξής:
Α) Οι κατά νόμο δημοσιευτέες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ισχύουν απότη δημοσίευση, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά.
Β) Οι λοιπές δεν εκτελούνται εάν δεν έχουν λάβει Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης (ΑΔΑ) που αποδίδεται με την καταχώρησή τους στους δικτυακούς τόπους του Δι@ύγεια.
Τούτο σημαίνει ότι στην περίπτωση αυτή η εκτελεστότητα της συγκεκριμένης πράξης συναρτάται άμεσα με την ανάρτησή της στο Διαδίκτυο, αφού η ανάρτηση ανάγεται σε όρο εκτέλεσης της πράξης.
Επισημαίνεται ότι η παράβαση της υποχρέωσης για καταχώρηση και ανάρτηση των νόμων και των αποφάσεων στο Διαδίκτυο συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα.
Οι υπόχρεοι φορείς δεν χρειάζεται να προβούν σε καμιά αγορά εξοπλισμού ή λογισμικού καθώς η υπηρεσία υλοποίησης του Προγράμματος Δι@ύγεια παρέχεται κεντρικά. Οι αποφάσεις αναρτώνται στους κατά περίπτωση δικτυακούς τόπους ειδικού σκοπού που παρέχονται επίσης κεντρικά από το Πρόγραμμα Δι@ύγεια.
Η εφαρμογή της διαδικασίας καταχώρησης και ανάρτησης καθώς και ησυγκρότηση Ομάδας Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) σε κάθε φορέα που είναι υπόχρεος για ανάρτηση των πράξεών του στο διαδίκτυο δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση τη σύσταση νέων οργανικών μονάδων στους υπόχρεους φορείς ή όργανα ή την πρόσληψη νέου προσωπικού ειδικά για το σκοπό αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages