ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΜΗΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΜΗΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA

18/1/2010
ΕΠΑΦΕΣ και ενημέρωση στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας ζωής και Αντιδήμαρχο κ. Παν. Τσίγγανο προέβησαν στο Δημαρχείο Τριφυλίας οι εκπρόσωποι του Οικολογικού-Εξωραιστικού Συλλόγου των εν Αθήναις Καλονεριτών, εκφράζοντας τις αντιρρήσεις τους για την πρόταση της Κυβέρνησης με σχέδιο νόμου που απεικονίζεται στην φωτογραφία που δημοσιεύουμε σήμερα σχετικά με τις περιοχές Natura. Το θέμα σημειώνουμε προκάλεσε πολιτική κρίση ακόμα και στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ μετά τις παλινωδίες της αρμόδιας υπουργού κ. Μπιρμπίλη η οποία φέρεται αποφασισμένη να εφαρμόσει την διάταξη που προβλέπει την αρτιότητα οικοπέδων και έκδοσης οικοδομικών αδειών απο τα 4 στρέμματα που ισχύει στην περιοχή του Κυπαρισσιακού Κολπου, στα 10 στρέμματα.
Ο Σύλλογος θεωρεί ότι αν εφαμροστεί ο άδικος Νόμος αφού προηγουμένως ψηφιστεί στην Βουλή θα βάλει φρένο στην ανάπτυξη. Το μέλος και εκπρόσωπος του Συλλόγου κ. Ναπολέων Βασιλειάδης μαζί με ένα ακόμα εκπρόσωπο ενημέρωσαν για τις αντιρρήσεις που εκφράζουν οι ιδιοκτήτες γής στην περιοχή και ακολούθως ζήτησαν να ενημερώσουν και τον Δήμαρχο Τριφυλίας ώστε η νέα τοπική αυτοδιοίκηση να λάβει θέση στις εξελίξεις.
Οπως δήλωσε ο κ. Βασιλειάδης 'το προσχέδιο Νόμου παρά τις περι αντιθέτου διαβεβαιώσεις είναι επαίσχυντο καθώς βάζει φρένο σε όλες τις δραστηριότητες και καταργεί ουσιαστικά τις αποφάσεις του ΣΧΟΑΠ αλλά και τα Γενικά Πολεοδομικά σχέδια που έχουν εξελιχθεί περιλαμβάνοντας μια περιοχή απο την Ελαία στα σύνορα με την Ηλεία μέχρι και τις παρυφές της Κυπαρισσίας, αναλογιζόμενοι ότι τέτοιες προτάσεις θεωρούνται καταστροφικές για την περιοχή', εξηγώντας ότι ο Σύλλογος θα προβεί αν χρειαστεί ακόμα και σε κινητοποιήσεις επισημαίνοντας ότι οι πολιτικοί ταγοί αλλιως τα λένε την μία μέρα και διαφορετικά την επόμενη καθώς έχουν πιρκή πείρα και απο το θέμα της Ολυμπίας Οδού.
Προφανώς η πρόσφατη δήλωση του κ. Κουσελά οτι θα απαλειφθεί η εν λόγω διάταξη δεν έγινε πιστευτή καθώς αντιδρούν ακόμα και βουλευτές στην κοντόφθαλμη πρόταση που είναι άγνωστο γιατί διαμορφώθηκε με αυτό τον τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages