Συντονισμός δράσης των Πολιτών για τα διόδια ξεκίνησε απο τα Φιλιατρά - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Συντονισμός δράσης των Πολιτών για τα διόδια ξεκίνησε απο τα Φιλιατρά

Η αφύπνιση των πολιτών απέναντι σε πρακτικές που του στερούν τα θεμελιώδη Συνταγματικά του δικαιώματα εκφράστηκε χθές το απόγευμα στο Φουρναράκειου Πνευματικό κέντρο στα Φιλιατρά. Καλεσμένοι της εκδήλωσης ήταν τα μέλη του Πανελλήνιου συντονιστικού κατά των διοδίων κ.κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, Γιώργος Μπουγάτσος, Βασίλης Σαραντόπουλος, ενώ το αγωνιστικό παρών έδωσαν αρκετοί πολίτες της Μεσσηνίας με την παρουσία ομάδας ατόμωναπό την Καλαμάτα αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μεσσηνίας οι οποίοι μάλιστα εγράφηκαν στην κίνηση και στο ειδικό χώρο που ειχε δημιουργηθεί στον προθάλαμο του Φυορναράκειου. σε λίγο καιρό η κοινοπραξία Μορέας θα φυτέψει διόδια και θα ζητάει χαράτσι από τους πολίτες προκειμένου να μεταβούν στην πρωτεύουσα του νομού την Καλαμάτα.
Στην αμφίδρομη συζήτηση τέθηκαν ερωτήματα αλλά και νομικά επιχειρήματα για την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων του Πολίτη αλλά και του Συντάγματος με αφορμή της συμβάσεις παραχώρησης που θεωρούνται παράνομες απο την Κίνηση, αλλά και την πρόταση να αφυπνιστούν και οι τοπικές δυναμεις καθώς ετοιμάζονται συγκεντρώσεις σε Καλαμάτα καθώς και σε άλλες πόλεις του Νομού. Το ενδιαφέρον κίνησε πάντως η νομιμοποίηση των ενεργειών των οδηγών απέναντι στο δικαιωμά τους να μην πληρώσουν διόδια αλλά εκφράστκηνα και πληθώρα κοινωνικών προβλημάτων που απασχολούν την μέση Ελληνική οκογένεια.
Το μέλος της Συντονιστικής επιτροπής κ. Βασίλης Παπαδόπουλος τόνισε ότι 'το κίνημα που δημιουργήθηκε είναι αυθόρμητο και δεν έχει πολιτικό ή κομματικό χαρακτήρα ασκώντας το νόμιμο δικαίωμα του πολίτη με βάση νομικά επιχειρήματα για την κυκλοφορία στους ΕΛληνικούς δρόμους αλλά και της Πελοπόννήσου με τα χαράτσια που επιβάλλονται δήθεν στο όνομα της συντήρησης των οδικών αξόνων που δεν πληρούν καν τις απαιτούμενες Ευρωπαικές προδιαγραφές' καταλήγοντας με την έκφραση ότι 'Δεν πληρώνουμε την κρίση που οι ίδιοι προκάλεσαν'.
Για σήμερα Κυριακή προγραμματίστηκε το άνοιγμα των διοδίων της Ασέας στις 3:30 το μεσημέρι. Οι οδηγοί και πολίτες από την γύρω περιοχή των Φιλιατρών μπορούν να έρθουν στο Φουρναράκειο στα Φιλιατρά στις 13:45 και να μεταβούν στα διόδια της ΑΣΕΑΣ για να αποκτήοσυν ελεύθερη διέλευση οι πολίτες....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages