Συμφωνία Περιφέρειας- Υπουργείων για τα στερεά απόβλητα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Συμφωνία Περιφέρειας- Υπουργείων για τα στερεά απόβλητα

Σε συμφωνία κυβέρνηση και Περιφέρεια Πελοποννήσου. για την οριστική επίλυση του προβλήματος των στερεών αποβλήτων. Συνεδρίασε χθές η διυπουργική επιτροπή που έχει συσταθεί για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο με την θεσμική συμμετοχή του Αιρετού Περιφερειάρχη Π. Τατούλη.
Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη διαβούλευση που έχει προηγηθεί όλο αυτό το διάστημα, αλλά και για τη σύγκλιση που έχει επιτευχθεί στην αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού της Περιφέρειας τόσο για την οριστική όσο και την προσωρινή λύση του προβλήματος. Μετά από διεξοδική συζήτηση η διυπουργική συμφώνησε στη λύση που αποτελεί την προγραμματική δέσμευση της Αιρετής Περιφέρειας και που συνίσταται στη διεξαγωγή άμεσα διεθνούς διαγωνισμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων που θα βασίζεται στις ακόλουθες 4 αρχές:
-Αυστηρή τήρηση της Ευρωπαϊκής και Εθνικής νομοθεσίας με ελαχιστοποίηση των ρύπων
- Ελαχιστοποίηση του κόστους για τους πολίτες
-Δημιουργία μεγάλου κοινωνικού και οικονομικού οφέλους
-Ελαχιστοποίηση του υπολείμματος που θα οδηγείται σε ταφή
Παράλληλα, ο ανάδοχος που θα επιλεγεί, θα έχει από την πρώτη μέρα την υποχρέωση της σωστής προσωρινής διαχείρισης μέχρι και την οριστική επίλυση του κρίσιμου ζητήματος.
Για την επιτάχυνση της διαδικασίας η αιρετή Περιφέρεια ανέλαβε την παρακολούθηση της εκπόνησης της μελέτης κόστους – οφέλους του έργου, τον συντονισμό των προμελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την δημόσια διαβούλευση μέσω της ιστοσελίδας της περιφέρειας για το σχέδιο περίληψης προκήρυξης του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages