Τώρα αφυπνίζεται η Πελοπόννησος για την αξία των τοπικών προιόντων... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Τώρα αφυπνίζεται η Πελοπόννησος για την αξία των τοπικών προιόντων...

ΤΟ διαβάσαμε στο φιλικο ιστολόγιo Kopanakinews και νομίζουμε ότι έχει μεγάλη σημασία όταν το είχαμε προτείνει πριν απο πολλά χρόνια μέσα απο ραδιοφωνικές εκπομπές αλλά και απο τον Τοπικό Τύπο ότι 'Η προώθηση ενός είδους καλαθιού τοπικών προϊόντων με το ισχυρό brand name «Πελοπόννησος» ήταν από τις βασικότερες προτάσεις που συζητήθηκαν στη σύσκεψη για τον πρωτογενή τομέα, η οποία έλαβε χώρα χθες στην Τρίπολη, με πρωτοβουλία της νέας περιφερειακής Αρχής. Το σκεπτικό είναι ότι κάτω από το κοινό όνομα «Πελοπόννησος» τα προϊόντα όλων των νομών της Περιφέρειας θα μπορέσουν να προβληθούν πιο εύκολα στη διεθνή αγορά.
Ωστόσο, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, το όνομα από μόνο του δεν είναι αρκετό για την προβολή και την καθιέρωση, καθώς χρειάζεται πρώτα απ’ όλα υψηλή ποιότητα, πιστοποιημένη από απόλυτα αξιόπιστους ελεγκτικούς μηχανισμούς, που δε θα κάνουν καμία έκπτωση. Τέτοιους μηχανισμούς σχεδιάζει να δημιουργήσει η Περιφέρεια, όπως τόνισε στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε, επίσης, κεντρικό πυλώνα ανάπτυξης για την περιοχή τον αγροτουρισμό.'

Μήπως όμως οι τοπικοί φορείς αφυπνίστηκαν αργά για να κατανοήσουν την αξία και την σημασία των τοπικών μας προιόντων, όταν υπάρχουν ακόμα καταστήματα εστίασης που στην σαλάτα- την λένε και χωριάτικη που απέχει απο την πραγματικότητα-χρησιμοποιούν παλιόλαδα και σπορέλαια αντι για τοπικό ελαιόλαδο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages