Στο κόκκινο η εγκληματικότητα στη Πελοπόννησο.. - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Στο κόκκινο η εγκληματικότητα στη Πελοπόννησο..

Σαρώνει για τα καλα η εγκληματικότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα και με τα συγκεντρωτικά στοιχεία της Αστυνομίας για το 2010.
Τη χρονιά που μας πέρασε, στους 5 νομούς της Περιφέρειας έγιναν 177 ληστείες, οι 38 από τις οποίες είχαν στόχο πολίτες μέσα στα ίδια τους τα σπίτια. Εγιναν επίσης γύρω στις 5.000 κλοπές - διαρρήξεις, εκ των οποίων οι 2.000 σε σπίτια. Ακόμα, μέσα στη χρονιά έγιναν 9 ανθρωποκτονίες, 11 βιασμοί και 5 απόπειρες βιασμού, 7 εκβιασμοί και 69 απάτες. Αποκαλύφθηκαν δε 11 υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης, 221 περιπτώσεις κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων, 2 υποθέσεις λαθρεμπορίου και 88 πλαστογραφίας.
Οι αριθμοί είναι χαρακτηριστικοί της αύξησης που παρουσιάζει η εγκληματικότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ακόμα και οι 126 ζωοκλοπές που καταγράφηκαν το ίδιο διάστημα, συμπληρώνουν το παζλ της ανασφάλειας που βιώνουν οι κάτοικοι της υπαίθρου.
Ειδικότερα όσον αφορά τις 177 ληστείες, 38 είχαν στόχο πολίτες μέσα στα σπίτια τους, 33 έγιναν σε τράπεζες και σε υποκαταστήματα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, 23 σε σούπερ μάρκετ, 14 σε πρατήρια υγρών καυσίμων, 2 σε ΕΛΤΑ, 3 εναντίον ταχυδρομικών διανομέων και μία σε χρηματαποστολή. Επίσης, σε 29 περιπτώσεις αρπαγής τσάντας οι δράστες άσκησαν βία στα θύματά τους με αποτέλεσμα να διαπράξουν ληστεία.
Οι ανθρωποκτονίες που έγιναν σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου έφτασαν τις 9, αλλά σημειώθηκαν και 13 απόπειρες. Από το σύνολο των υποθέσεων αυτών, η Αστυνομία εξιχνίασε τις 19. Επίσης, την απασχόλησαν ακόμα 591 υποθέσεις σχετικές με ναρκωτικά και 246 με όπλα. Τέλος, οι κλοπές οχημάτων την προηγούμενη χρονιά ξεπέρασαν τις 1.000 και οι περισσότερες έγιναν το Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages