Στο πόδι το Κοπανάκι για την κατάργηση του Γυμνασίου... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Στο πόδι το Κοπανάκι για την κατάργηση του Γυμνασίου...

ΕΚΡΗΚΤΙΚΕΣ είναι οι αντιδράσεις για το επιχειρούμενο λουκέτο στο ισοτρικό Γυμνάσιο Κοπανακίου καθώς η Συνέλευση της Τρίτης αποφάσισε να γίνει κατάληψη επ αόριστον του κτιρίου κίνηση στην οποία συναποφάσισαν οι γονείς των μαθητών και οι μαθητές που φοιτούν στο σχολείο, αντιδρώντας στην «πρόταση» – πρόθεση για συγχώνευση/κατάργησή του. Η έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ήταν ομόφωνη, έχοντας συμπαράσταση απο την τοπική κοινωνία του Κοπανακίου, η οποία εξεγέρθηκε ενάντια στην απόφαση των χαροτγιακάδων όπως τονίζουν! Το σχολείο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας όπου οι φορείς τόνισαν ότι αποτλεεί οξύμωρο σχήμα, από τη μία, η Πολιτεία να εγκρίνει χρηματοδοτήσεις και έργα για τη θωράκιση, την ενίσχυση και αναβάθμιση του Γυμνασίου Κοπανακίου, να έχουν δαπανηθεί πάνω από 500.000 ευρώ και, από την άλλη, να το κλείνει… Αξίζει να προσθέσουμε οτι με απόφαση των γονιών τους οι μαθητές του Λυκείου Δωρίου που κατοικούν στη Δημοτική Ενότητα Αετού απείχαν από τα μαθήματά τους και ήταν εκεί, στο Γυμνάσιο Κοπανακίου, συμμετέχοντας στον αγώνα. Τα συνθήματα που ακούστηκαν εκφράζουν την κοινω΄νια της περιοχής λέγοντας ότι «Όταν κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει μία φυλακή» και «Κάτω τα χέρια απ’ το σχολείο», γράφουν τα πανό που ανήρτησαν στο σχολείο, ενώ οι μαθητές έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους του Κοπανακίου, ενημερώνοντας τους πολίτες και καλώντας τους σε συστράτευση στον αγώνα για να μην κλείσει το Γυμνάσιο.
Σε δηλώσεις του ο διευθυντής του Γυμνασίου εξέφρασε την αντίθεσή του, στο λουκέτο υπενθυμίζοντας με νόημα ότι το ζητούμενο είναι «είτε να μείνει εδώ το Γυμνάσιο και στο Δώριο το Λύκειο, είτε το αντίθετο, για να διατηρηθούν έτσι και τα δύο σχολεία
…».
Ο αντιδήμαρχος Παιδείας και τοπικός αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης συμπλήρωσε απο την θέση του ότι : «Ο Σύλλογος επέλεξε μια μορφή αντίδρασης, σεβαστή. Εμείς, ως Δήμος, είμαστε αντίθετοι στην κατάργηση του Γυμνασίου. Έχουμε προτείνει και εναλλακτική λύση, να λειτουργήσει Γυμνάσιο εδώ, να λειτουργήσει Λύκειο στο Δώριο, να λειτουργήσουν και τα δύο χωριά. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα κεντρικής διοίκησης, δεν είναι θέμα δικό μας…».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γρηγόρης Νικολακόπουλος, κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι : «Σκοπός της κατάληψης είναι να διατηρήσουμε ζωντανό το σχολείο. Εχει ιστορία αλλά και αξία με τόσους μαθητές και τούτο είναι γνωστό. Να μείνει το σχολείο, στον τόπο μας, ανοιχτό! Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο διαλόγου, πιστεύαμε ότι θα αξιολογηθούν τα επιχειρήματά μας, αλλά δεν είδαμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα και μετά την ομόφωνη απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης προχωρήσαμε στην επ’ αόριστον κατάληψη. Αυτή είναι η απόφασή μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages