Υπερ της μείωσης των διοδίων, κατά του κινήματος το Περιφερειακό Συμβούλιο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Υπερ της μείωσης των διοδίων, κατά του κινήματος το Περιφερειακό Συμβούλιο

ΥΠΕΡ της αναπροσαρμογής των συμβάσεων παραχώρησης για τα διόδια και κατά του κινήματας 'Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω' στράφηκε στην εισηγησή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης μετά την ψήφιση του θέματος στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο όπου τονισε μεταξύ άλλων ότι "Εμείς λοιπόν δεν αρνούμαστε αυτό το μοντέλο και δεν το αρνούμαστε και ήθελα να το ξέρετε από τώρα κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, γιατί αυτό είναι στις προθέσεις μας, να το χρησιμοποιήσουμε για να επεκτείνουμε τη δυνατότητα που θα έχουμε να αποκτήσουμε σύγχρονες οδικές υποδομές. Σύγχρονους οδικούς άξονες και ως προς το λεγόμενο ανατολικό άξονα, αλλά και ως προς τον λεγόμενο δυτικο-ενδο-Μεσσηνιακό άξονα. Όταν θα πάρουμε αυτές τις πρωτοβουλίες θα σας ενημερώσουμε μέσω της συγκλίσεως του περιφερειακού συμβουλίου.
Θα ήθελα πάλι να επανέλθω λέγοντας ότι με τη δική μου πρωτοβουλία έγινε παρέμβαση στα αρμόδια υπουργεία ώστε κάνοντας χρήση του άρθρου 37 του νόμου 3559 του 2007, να υπάρξει αναθεώρηση ως προς τη συγκεκριμένη δομή, του πως καταμερίζονται τα διόδια. Το πώς διαμορφώνονται τα διόδια. Και αυτό το λέω γιατί όπως πρέπει να γνωρίζετε από τη σύμβαση παραχώρησης από το 2012 και μετά το Ελληνικό Δημόσιο θα εισπράττει τον αντίστοιχο Φ.Π.Α. από τη λειτουργία των διοδίων στο συγκεκριμένο άξονα. Και θα ήθελα να πω ότι ναι μεν η συμφωνία παραχώρησης, αυτό το σύμφωνο παραχώρησης ήταν πάρα πολύ σημαντικό γιατί μας έδωσε σε πολύ γρήγορο χρόνο να έχουμε αυτόν τον οδικό άξονα, αλλά θα ήθελα να τονίσω ότι όπως είχα πει και τότε στη Βουλή, διαφωνώντας με το σύνολο της νομοθετικής πρωτοβουλίας , ότι είχε και πάρα πολλά κενά.
Τελειώνοντας θα ήθελα να πω ότι θεωρώ ότι το περιφερειακό συμβούλιο μπορεί να πάρει την εξής απόφαση. Και ‘δω θα ήθελα τη δική σας άποψη.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο της περιφέρειας Πελοποννήσου ζητά την άμεση παρέμβαση της πολιτείας και ειδικότερα του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων προκειμένου να καταστεί δυνατή η επαναδιαπραγμάτευση των επίμαχων συμβάσεων όπως άλλωστε προβλέπεται ρητά και στη νομοθετική ρύθμιση άρθρο 37 του νόμου 3559 του 2007. Σε διαφορετική περίπτωση οι Πελοποννήσιοι πολίτες δεν θα μπορέσουν να σηκώσουν το βάρος των αυξήσεων, οι οποίες παράλληλα θα αποτελούν ανάχωμα στην αναπτυξιακή προοπτική της περιφέρειάς μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages